معاون صادراتی وزیر و ریاست کل سازمان توسعه تجارت ایران با مشاور رئیس جمهور و وزیر سابق امور خارجه مغولستان و سفیر مغولستان در ایران در خصوص ظرفیتهای تجاری دو کشور دیدار کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران، مجتبی خسروتاج، با اشاره به هزینۀ بالای حمل و نقل کالا به مغولستان، گفت: هزینۀ بالای حمل و نقل کالا اثر منفی بر بهای تمام شدۀ کالا خواهد داشت بنابراین باید در صدد یافتن راه مقرون به صرفهای برای انجام معاملات بیشتر با یکدیگر باشیم.
وی با بررسی ظرفیتها و موانع سر راه توسعه تجارت دو کشور، اظهار داشت: از راهکارهای توسعۀ تجارت تشویق فعالان اقتصادی ایران برای حضور در بازار مغولستان است که برای این منظور طرف مغولی باید اقدام به لغو روادید، ایجاد تجارت آزاد، لغو عوارض دو سویه بر حمل و نقل و ایجاد و توسعۀ روابط بانکی کند.
خسروتاج با اشاره به توانمندیهای صادراتی ایران، آمادگی و ظرفیت کشورمان را برای تامین اقلامی از لیست صد قلم کالاهای اول وارداتی مغولستان طی سال 2016 اعلام کرد.
پوروسورن، مشاور رئیس جمهور و وزیر سابق امور خارجه مغولستان نیز محاط شدن کشورش بین دو کشور گسترده روسیه و چین را از عوامل ایجاد محدودیت برای آن کشور دانست و گفت: رویکرد مغولستان تنوع بخشیدن به بازارها و رقبای تجاری جدید است و با توانمندیهای بالقوهای که در زمینۀ تولید دام و چهارپا، محصولات زراعی از جمله گندم داریم و همچنین برخورداری از معادن بسیار غنی و گسترده، میتوانیم تأمین کنندۀ اقلامی از محصولات معدنی از جمله زغال سنگ کک شو، مس، نیکل و نیز دام حیوانی و غلات برای ایران باشیم.
وی روش سوآپ کالایی به منظور تقلیل هزینههای حمل و نقل را قابل بررسی توصیف کرد و افزود: مغولستان برای رفع این محدودیتهای حمل و نقلی 32 پروژه راه و فرودگاه در دست اجرا دارد که به این منظور مذاکراتی در زمینه بهرهبرداری از امکانات ریلی روسیه صورت گرفته و از 8 بندر چین نیز برای حمل و ترانزیت کالا استفاده میکنند. اما برای ارتباط با ایران نیاز به راه جدیدی ترجیحاٌ ریلی یا جادهای است که باید بررسیهای لازم در این خصوص صورت گیرد.
در پایان جلسه، مشاور رئیس جمهور و وزیر سابق امور خارجه مغولستان ضمن ارائۀ گزارشی از مناسبات تجاری کشورش با چین و روسیه، بازار ایران را دارای ظرفیتهای صادراتی خوبی توصیف کرد و تمایل کشورش را به گسترش هر چه بیشر روابط تجاری با ایران اعلام کرد.
نظر شما