میزان تجارت ایران با دنیا پارسال به ۱۰۰ میلیارد دلار رسید

شريعتمداري میزان روابط تجاری ایران با دنیا در سال گذشته را ۲۰۰ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: با توجه به این میزان مبادلات، می توانیم همکار و شریک تجاری خوبی برای ازبکستان باشیم

به گزارش اگزيم نيوز، محمد شریعتمداری امروز در دوازدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی، بازرگانی، علمی و فنی ایران و جمهوری ازبکستان افزود: ایران و ازبکستان در طول حیات سیاسی خود همواره از روابط خوبی برخوردار بودند و این روابط از زمان ریاست جمهوری جدید دو کشور از روند رو به رشد ویژه‌ای برخوردار شده است.
وی افزود: سیاست‌ ازبکستان در قبال همسایگان و سایر کشورهای آسیای مرکزی، مشابه با ایران است و این مهم می‌تواند دو کشور را هرچه بیشتر به هم نزدیک کند.
شریعتمداری با بیان اینکه ایران پارسال در بخش فروش نفت 52 میلیارد دلار درآمد کسب کرد، افزود: 47 میلیارد دلار ارزش صادرات کالاهای غیرنفتی ایران به بازارهای جهانی بود؛ ضمن آنکه نزدیک به 50 میلیارد دلار کالا نیز وارد کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با یادآوری اینکه در حوزه های طراحی، مهندسی و ساخت تجهیزات فنی و مهندسی صنعتی، توانمندی‌های بسیار خوبی در ایران وجود دارد، افزود: در حوزه صنایع پتروشیمی نیز پیشرفت‌های بزرگی داشته ایم که می تواند مورد بهره برداری همه همسایگان قرار گیرد.
این عضو کابینه دولت ادامه داد: در حوزه تولید خودروهای سبک و سنگین، پارسال از تولید یک میلیون و 500 هزار دستگاه خودرو عبور کردیم و امروز به عنوان نخستین تولیدکننده فولاد اسفنجی جهان از جایگاه بسیار خوبی برخورداریم.
به گفته شریعتمداری، درمجموع نزدیک به 110 میلیون تن ظرفیت جدید تولید فولاد کشور با پیشرفت فیزیکی 70 درصدی در دست اجراست که به زودی محصولات آنها وارد بازار خواهد شد.
وی اضافه کرد: در تولید مصالح ساختمانی نیز حدود 120 صنعت در کشور فعالند؛ ضمن آنکه در حوزه های صنایع خانگی و الکترونیک نیز پیشرفت خوبی داشته ایم.
وزیر صنعت تاکید کرد: اکنون ایران 96 درصد مصارف داروی خود را در داخل تولید می کند و علاوه بر صادرات دارو به کشورهای منطقه و همسایه، واحدهای تولیدی دارویی ایرانی در کشورهای اطراف راه اندازی شده است.
این مقام مسئول افزود: چند مدل از خودروهای ایرانی نیز در برخی کشور همسایه در حال تولید است.
شریعتمداری با یادآوری رشد اقتصادی پنج درصدی ایران در سال 96، گفت: در آخرین گزارش صندوق جهانی پول پیش بینی شده که سال 2018 رشد اقتصادی ما بیش از چهار درصد باشد و این افق روشنی پیش روی ازبکستان قرار خواهد داد.
وی بیان داشت: به آینده بلند مدت چشم دوخته و مصمم هستیم همه محدودیت ها و موانع پیش روی همکاری های دو جانبه را برداریم‌. 
شریعتمداری تاکید کرد: شناخت عمیق از فرصت های اقتصادی قابل مبادله میان دو کشور بسیار ارزشمند است و این اطلاعات باید به صورت برخط (آنلاین) به روزرسانی شود‌.
وی گفت: زیرساخت های مناسب برای تحقق اهداف مورد نظر برای توسعه روابط دو کشور باید تامین شود که سهولت رفت و آمد یکی از آن زیرساخت هاست.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه برقراری تجارت آزاد، تسهیل کننده روابط تجاری و اقتصادی دو کشور خواهد بود، افزود: استثنا کردن برخی کالاها منافاتی با تجارت آزاد ندارد و در کمیسیون مشترک این مذاکره ها باید آغاز شود.
وی، شفاف سازی مناسبات اقتصادی را نیازمند برقراری روابط بانکی شفاف دانست و گفت: با روسیه و ترکیه در زمینه همکاری های بانکی گام های خوبی برداشته ایم؛ اگر می خواهیم از گردشگری حمایت کنیم، این گونه گام ها نیز باید میان ایران و ازبکستان نیز برداشته شود.
وی در این رابطه تشکیل کمیته مشترک در زمینه حمل و نقل و ترانزیت برای پیگیری چگونگی اجرا و عملیاتی کردن برنامه ها را پیشنهاد کرد و افزود: در زمینه تسهیل همکاری های گمرکی باید قدم های خوبی برداشته شود؛ ضمن آنکه موضوع تبدیل ارز میان دو کشور نیز مهم است. 
وی یادآورشد: در زمینه تشکیل اتاق بازرگانی دو کشور حدود ۲۰ سال پیش صحبت هایی شد؛ امیدواریم در این سفر بعد از ۲۰ سال مقدمات تشکیل اتاق بازرگانی مشترک دو کشور فراهم شود.
شریعتمداری خاطرنشان ساخت: در زمینه ایجاد نیروگاه های بادی، آبی، خورشیدی، ماشین آلات کشاورزی، شبکه های انتقال و توزیع برق و مصالح نوین ساختمانی تجربیات ارزشمندی داریم و آماده همکاری با ازبکستان هستیم.

همچنين آچیلبای رحمت اف  در ادامه اين اجلاس گفت: مردمان ازبکستان و ایران روابط تاریخی دیرینه با یکدیگر دارند و ما ایران را به عنوان همکار نزدیک و قابل اعتماد خود در منطقه می‌شناسیم و برقراری روابط در سطح مقامات عالی دو کشور در گسترش این روابط نقش بسیار مهمی دارد و ما در حال آماده شدن برای پذیرایی از رئیس جمهور ایران در کشورمان هستیم.

معاون نخست وزیر ازبکستان با اشاره به مسیرهای مهم  همکاری دو کشور بیان داشت: ایران یکی از شرکای مهم تجاری و حجم تبادل کالا بین دو کشور در سال گذشته میلادی 325 میلیون دلار بود.

وی اظهار داشت: با توجه به عواملی مانند موقعیت جغرافیایی  دو کشور و حمل و نقل پیشرفته بین المللی  ما دارای امکانات و ذخایر کافی برای رساندن حجم مبادلات تجاری بین دو کشور تا 500 میلیون دلار هستیم.

رحمت اف گفت: ما اعلام آمادگی می کنیم که فرآورده های آماده نساجی از قبیل نخ، ابریشم، پارچه، کفش و کالاهایی مثل حبوبات،  گردو، گندم، میوه و   کالاهایی در خانواده صنایع نفت و پتروشیمی از قبیل پلی اتیلن و همچنین فرآورده های صنایع ماشین سازی مانند انتقال دهنده ها و ترانسفورماتورها و اتومبیل ها سواری  و باربری و فرآورده های صنایع متالوژی و سایر کالاهای مورد نیاز بازار ایران را بدون توقف و سریع تحویل دهیم. 

وی افزود: همچنین ما خواهان خریداری اجناس متنوعی از ایران از جمله خرید سالانه یک میلیون تن مواد خام نفت هستیم که در آینده به 3 میلیون تن می رسد.

کد خبر 24056

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 13 =