مرکز آمار ایران روز سه شنبه اعلام کرد: نرخ تورم کالاها و خدمات مصرفی خانوار در 12 ماه منتهی به بهمن سال 1396 نسبت به دوره مشابه سال قبل برای کل کشور به 8.3 درصد رسید .بر اساس این گزارش، این نرخ در دوره مورد بررسی برای مناطق شهری 8.2 درصد و برای مناطق روستایی 9.1 درصد بوده که نشان دهنده افزایش یک دهم واحد درصد برای مناطق شهری و کاهش یک دهم واحد درصد برای مناطق روستایی است.
به این ترتیب نرخ تورم نسبت به ماه گذشته تقریبا ثابت مانده است و این در حالی است که بهمن ماه اوج رشد قیمت ارز محسوب می شود و نرخ هایی در محدوده 5 هزار تومان برای دلار به ثبت رسیده است که این آمار نشان می دهد هنوز اثرات ناشی از رشد بهای ارز به بازار کالایی به طور کامل منتقل نشده است. به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی اگزیم نیوز نگاهی به اجزای این آمار نشان می دهد تورم در گروه مواد غذایی یکی از رشدهای نسبتا بالا را در این ماه تجربه کرده که این رقم در حدود 12.8 درصد اعلام شده است.
به این ترتیب باید گفت برخی چالش ها از جمله رشد قیمت ارز، مرگ و میر پرندگان بر اثر آنفلوآنزای حاد پرندگان، رشد شدید قیمت تخم مرغ و سایر محصولات غذایی باعث شده تا شاهد رشد بالای این قیمت ها باشیم. با این حال در بخش کالاهای غیرخوراکی و خدمات با آن که شاهد رشد قیمت ها هستیم اما این رشد تقریبا به نیمی از رشد خوراکی ها می رسد که نشان می دهد در این بخش تعادل بیشتری را شاهد هستیم.
در این بین اما کارشناسان معتقدند نرخ تورم از قابلیت های بالایی برای رشد در آینده برخوردار است و احتمالا آمارهای بانک مرکزی رشد تورم به بالای 10 درصد را تأیید خواهند کرد. به دلیل تعریف متفاوت و سبد کالایی مختلفی که بانک مرکزی و مرکز آمار دارا هستند معمولا ارقام این دو مرکز با هم مغایرت دارد و این در حالی است که در دوره های اخیر نرخ تورم منتشره توسط این دو نهاد در حدود 2 واحد درصد با هم اختلاف داشته که این اختلاف هنوز هم مشاهده می شود.
شاخص کل (بر مبنای١٠٠=1395) در بهمن ماه سال ١٣٩٦ برای کل کشور و مناطق شهری عدد ١١١,٢ و برای مناطق روستایی عدد 111.0 را نشان می دهد که نسبت به ماه قبل برای کل کشور و مناطق شهری 0.3 درصد افزایش یافته و برای مناطق روستایی بدون تغییر بوده است.
افزایش شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برای کل کشور، مناطق شهری و مناطق روستایی به ترتیب ٨.٢ ، ٨.٤ و ٧.٤ درصد است که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل برای کل کشور، مناطق شهری و مناطق روستایی به ترتیب 0.3 ، 0.1 ، و 0.8 واحد درصد کاهش یافته است. درصد تغییرات شاخص کل (نرخ تورم کالاها و خدمات مصرفی خانوار) در 12 ماه منتهی به بهمن ماه سال ١٣٩٦ نسبت به دوره مشابه سال قبل برای کل کشور ٨,٣ درصد، مناطق شهری ٨.٢ درصد و مناطق روستایی ٩.١ درصد است که نسبت به همین اطلاع در دی ماه 1396برای کل کشور و مناطق شهری ٠.١ واحد درصد افزایش یافته است و برای مناطق روستایی ٠.١ واحد درصد کاهش یافته است.
بر اساس این گزارش، شاخص گروه عمده «خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات» در این ماه برای کل کشور، مناطق شهری و مناطق روستایی به ترتیب به عدد 115.5 ، 115.7 و 114.6 رسید که نسبت به ماه قبل، این اطلاع برای کل کشور، مناطق شهری و مناطق روستایی به ترتیب 0.3 ، 0.4 و 0.2 درصد افزایش یافته است. شاخص گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» نسبت به ماه مشابه سال قبل برای کل کشور 10.7 درصد، مناطق شهری 11.0 درصد و مناطق روستایی 9.7 درصد افزایش نشان میدهد.
درصد تغییرات این گروه در 12 ماه منتهی به بهمن ماه 1396 نسبت به دوره مشابه سال قبل برای کل کشور 12.8 ، مناطق شهری 13.0 و برای مناطق روستایی 12.5 درصد است. شاخص گروه «خوراکیها» در ماه مورد بررسی برای کل کشور، مناطق شهری و مناطق روستایی به ترتیب به عدد 115.7 ، 115.9 و 114.9 رسید که نسبت به ماه قبل برای کل کشور و مناطق شهری 0.3 درصد و برای مناطق روستایی 0.2 درصد افزایش نشان میدهد.
شاخص گروه «خوراکیها» نسبت به ماه مشابه سال قبل برای کل کشور، مناطق شهری و مناطق روستایی به ترتیب 10.8 ، 11.1 و 9.9 درصد افزایش نشان میدهد. نرخ تورم 12 ماهه این گروه برای کل کشور، مناطق شهری و مناطق روستایی به ترتیب 13.1 ، 13.2 و 12.8 درصد است.
شاخص گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» در بهمن ماه 1396 برای کل کشور، مناطق شهری و مناطق روستایی به ترتیب به عدد 109.5 ، 109.7 و 108.7 رسید که نسبت به ماه قبل، این اطلاع برای کل کشور و مناطق شهری به ترتیب 0.2 و 0.3 درصد افزایش و برای مناطق روستایی 0.2 درصد کاهش یافته است. همچنین میزان افزایش شاخص گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» نسبت به ماه مشابه سال قبل برای کل کشور، مناطق شهری و مناطق روستایی به ترتیب 7.3 ، 7.5 و 5.9 درصد بوده است. نرخ تورم 12 ماه منتهی به بهمن ماه 1396 نسبت به دوره مشابه سال قبل این گروه، برای کل کشور و مناطق شهری 6.6 درصد و برای مناطق روستایی 7.0 درصد است .
نظر شما