گلوگاه های جذب سرمایه خارجی در ایران

جمشید نفر: فضای کسب و کار ضعیف، نوسانات شدید نرخ ارز، توجیه ناچپذیری تولید و ... همگی بر گلوی سرمایه گذاری خارجی در ایران فشار وارد می کند

 مریم خورشیدی-نایب رئیس کنفدراسیون صادرات ایران در گفتگو با اگزیم نیوز در مورد تاثیر جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی بر اقتصاد گفت: با توجه به پتانسیل های موجود در کشور ارقام فعلی به هیچ وجه قابل توجیه نیست؛ از طرفی مشکل بزرگ ما فضای کسب و کار کشور است که هنوز به اندازه ای که باید برای جذب سرمایه خارجی امن نیست.

 جمشید نفر افزود: از زمان های خیلی دور شرکت هایی بودند که در ایران سرمایه گذاری کرده و علی رغم تاثیرات مثبتی که در اقتصاد ایران داشتند امروز با مشکلات عدیده ای روبرو هستند؛ آن چه که مسلم است این است که فضای کسب و کار  شرایطی دارد که قیمت تمام شده تولید را بسیار بالا می برد و این گران بودن بهای تولید، ما را از بازار 400 میلیون نفری ایران و کشورهای اطراف خارج خواهد کرد.

وی با اذعان بر اهمیت نقش دولت مردان در جذب سرمایه گذاری گفت: با توجه به سرمایه بسیار زیادی که ایرانیان خارج از کشور در اختیار دارند و علاقه ای که برای فعالیت در کشور از خود نشان می دهند، می توان با سیاستگذاریهای درست این نوع  از سرمایه های خارجی را به راحتی جذب کرد. البته پیش از هر چیز اقتصاد ما نیازمند یک جراحی اساسی در فضای کسب و کار است  و باید هر عاملی که موجب بالا رفتن قیمت تمام شده تولید می شود را حذف کنیم تا کالای ما هم از سطح کیفی بالا و هم یک قیمت رقابتی برخوردار باشند؛ به این ترتیب هم ایرانیان خارج کشور و هم شرکت های بزرگ بین المللی به سرمایه گذاری در بازار پر ظرفیت ایران تشویق شوند.

 جمشید نفر کندی جذب سرمایه گذاری خارجی را با جریانات سیاسی در کشور مرتبط دانست و گفت: هر زمان که اتفاقی در گوشه ای از فضای سیاسی کشور می افتد می تواند بر سرمایه گذار خارجی تاثیر منفی بگذارد

نایب رئیس کنفدراسیون صادرات خاطرنشان کرد: نوسانات شدیدی که اخیرا در قیمت ارز اتفاق افتاده نیز تاثیر منفی زیادی بر سرمایه گذاری خارجی داشت؛ عدم وجود قوانین مناسب در تضمین و تثبیت نرخ ارز نیز مزید بر علت است، به طور کلی ظرفیت های ما در تمام بخش ها اعم از کشاورزی، صنعت، معدن و ... تقریبا نا محدود است اما این مشکلات موجب می شود سرمایه گذاران خارج بسیار آهسته و با احتیاط زیاد در بازار ایران وارد شوند.

 وی خبر رشد 19 درصدی برای تقاضای تاسیس واحدهای صنعتی را غیر منطقی دانست و گفت: به نظر من هم این عدد غیر منطقی به نظر می رسد. در حال حاضر در بسیاری از شهرک های صنعتی کارخانجات با ظرفیت خیلی پایین فعالیت می کنند و بعضا تعطیل هستند؛ بنابراین به نظر نمی رسد این خبر صحت داشته باشد.

 نفر تصریح کرد: به طور کلی مخالف اعطای بی رویه تسهیلات برای رفع مشکلات هستم، ما سه تجربه مختلف در این زمینه داریم؛ در زمان آقای خاتمی طرحی برای ایجاد اشتغال تصویب شد که بر طبق آن به هر شرکتی که یک نفر را استخدام کند مبلغ 3 میلیون تومان وام داده شود؛ این طرح موجب شد نه تنها مقدار قابل توجهی از سرمیه کشور از بین برود و اشتغالی هم ایحاد نشود. همچنین در زمان آقای احمدی نژاد طرحی به مراتب زیانبارتر ایجاد بنگاه های کوچک با تسهیلات یک ملیارد تومنی اجرا شد که این طرح هم بستری برای اتلاف سرمایه های کشور شد.

  وی در ادامه افزود» امروز هم مرتب از مسئولین در مورد دستور به بانک ها برای اعطای تسهیلات می شنویم در حالیکه اگر از محیط کسب و کار مناسبی برخوردار نباشیم و قیمت تمام شده تولید ما قابل رقابت در دنیا نباشد، تزریق این پول ها نه تنها کمکی به رونق اقتصادی نمی کند بلکه اوضاع نابسامان کنونی را به مراتب بدتر می کند.

به گفته نایب رئیس کنفدراسیون صادرات ایران به دلیل سودآوری پایین در محیط کسب و کار و نرخ سود 18 درصدی تسهیلات ارائه شده، فعالان اقتصادی توان باز پرداخت این تسهیلات را ندارند و این موضوع منجر به  انباشتگی معوقات بانکی  می شود.

وی تاکید کرد اگر دولت قصد برداشتن گام جدی در خوزه اقتصادی دارد، در وهله اول باید مشکلات خود را به طور کاملا شفاف با مردم مطرح کرده  و از مردم طلب کمک کند و در مرحله بعد دست به یک جراحی بزرگ اقتصادی بزند.

کد خبر 23609

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 1 =