رئیس پژوهشکده پولی و بانکی در خصوص گسترش روابط ایران با بانکهای اروپایی که در آمریکا شعبهای ندارند، گفت: ارتباطات نظام بانکی ما با نظام بانکی بینالمللی در حال گسترش است و روابط کارگزاری بانکهای اروپایی علاقهمند به همکاری گسترش یافته است.
دیواندری خاطرنشانکرد: هم اکنون نقلوانتقال وجوه، حوالهها و السیها در حال انجام است و اما تعدادی از بانکهای بزرگ اروپایی که دارای منافع بینالمللی هستند با احتیاط بیشتری با بانکهای ما روبرو میشوند.
وی با بیان اینکه این دوره در حال سپری شدن است، افزود: این دوره به تدریج سپری میشود. البته بانکها در روابط بینالملل میدانند که مشکل بانکهای ایرانی، مشکل اقتصادی نیست زیرا بانکهای ایرانی بانکهای خوش حسابی و خوشنامی هستند.
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی ادامه داد: بانکهای بینالمللی به دلیل فشارهای سیاسی و بینالمللی به ناچار به صورت تدریجی با بانکهای ایرانی ارتباط برقرار میکنند.
وی در ادامه گفت: نظام بانکی ما با معضلاتی اساسی مواجه بود اما مسئولان نظام بانکی همت کردند تا اصلاحات بنیادی در نظام بانکی صورت بگیرد.
علی دیواندری، رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی در خصوص اصلاحات در نظام بانکی اظهار داشت: مسلما نظام بانکی ما به اصلاحات نیازمند است. نظام بانکی ما با معضلاتی اساسی مواجه بود اما مسئولان نظام بانکی همت کردند تا اصلاحات بنیادی در نظام بانکی صورت بگیرد.
وی افزود: بر این اساس طرحهای مختلفی به منظور افزایش بهره وری، درآمدزایی و کاستن هزینهها در بانک مرکزی بررسی شده است و اجرای آن در دستور کار بانک مرکزی و وزارت اقتصاد قرار دارد.
دیواندری خاطر نشان کرد: طبیعتا از ابزارهای گوناگونی در این زمینه استفاده میشود که بتوان اصلاحات ساختاری در نظام بانکی را انجام داد تا بهره وری و کارآیی کسب و کار در حوزه بانکی را بهبود پیدا کند.
دیواندری
وی در پاسخ به این پرسش که پتروشیمیها برای نقل و انتقال پول فروش محصولاتشان به چین با مشکلاتی مواجه شدند، آیا این موضوع حل شده است؟ ، گفت: فروش محصولات پتروشیمی سختتر از فروش نفت نیست. الان در حوزه فروش نفت مشکل جدی وجود ندارد. در بخش پتروشیمی نیز مشکلات مقطعی ممکن است به وجود بیاید اما قابل حل است.
نظر شما