ضعف های نظام بانکی یک شبه حل نمی شود

احمد عزیزی با بیان اینکه ضعف های نظام بانکی، یک شبه برطرف نمی شود، افزود: اگر موسسات مالی در یک اقتصاد، سالم باشند، اینطور نیست که برآیند این موسسات در نظام بانکی مثبت باشد

به گزارش اگزيم نيوز، احمد عزیزی در پنل تخصصی نظام بانکی در همایش اقتصاد ایران تصریح کرد: همانطور که یک شبه بازار بین المللی بانکی سقوط کرد و بانکها به هم قرض نمی دادند، از اینرو در ایران، با پدیده های مشکل زا در نظام بانکی مواجه هستیم.
وی ادامه داد:مطالعات پراکنده صورت گرفته است اما به نظر می رسد که دو اشکال و ضعف در این حوزه داریم که به افراد یا نهادهای مجری برنمی گردد بلکه روش های مطالعه باید مورد تجدیدنظر واقع شود.
مشاور بانک مرکزی ادامه داد: در دنیا روش های قابل قبولی وجود دارد که ضعف های ما را برطرف می کند؛ ضمن اینکه باید سازماندهی را نیز برای استفاده از ابزارها صورت داد.
این مقام مسئول ادامه داد: اگر فضای سیاسی و تمایل سیاستگذار، به معنای اراده سیاستگذار شکل بگیرد، این مشکل پیش می آید که آیا مطالعات کافی صورت گرفته و این آمادگی برای حرکت سریع وجود دارد یا خیر. این امر مهمی است.

فرشاد فاطمی، معاون موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی نیز در این نشست بر رقابتی کردن بازارهای اقتصادی تاکید کرد و گفت: نگاهی به وضعیت سهامداری شرکت ها در صنایع مختلف نشان می دهد که سهم عمده ای از این سهام ها در اختیار سازمان تامین اجتماعی و یا صندوق بازنشستگی کشوری قرار دارند که خود انحصار ایجاد می کند.
وی افزود: برای نمونه در صنعت سیمان 40 درصد بازار در اختیار شرکت های زیر مجموعه تامین اجتماعی است و این سازمان در 31 شرکت سیمان کرسی هیات مدیره دارد که می تواند ضمن کنترل بازار، اطلاعات درونی این شرکت ها را نیز مدیریت کند.
وی افزود: در حوزه های پتروشیمی ها، پالایشگاهی و حتی فولاد نیز همین وضعیت حاکم است؛ برای نمونه از 60 شرکت پتروشیمی، مالکیت 28 شرکت در اختیار تامین اجتماعی است.
فاطمی یادآور شد: در حوزه پالایشگاه ها وضعیت بدتر است زیرا سهام عدالت صاحب هر 9 پتروشیمی بزرگ کشور است که داستان این بخش را همه می دانیم.
وی تاکید کرد: اگر باید جایی نگران رقابت و انحصار باشیم، در همین حاکمیت موسسات عمومی غیردولتی است.
معاون موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی تصریح کرد: اگر رشد اقتصادی هشت درصدی می خواهیم، باید فضای رقابت را آزاد کنیم تا بخش خصوصی واقعی با توسعه فعالیت های خود، ظرفیت اقتصاد ایران را چند برابر کند.
وی به ایجاد شرکت های استانی برای مدیریت سهام عدالت در دولت های قبل اشاره کرد و گفت: ضعف مدیریت در این شرکت های سرمایه پذیر به حدی است که حتی نمی توان مدیریت واحد صنفی را به آنها واگذار کرد.
فاطمی بر ضرورت بازنگری در قوانین ورشستگی در ایران تاکید کرد.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه بخشی از واگذاری ها به عنوان رد دیون دولت انجام شد، این رویه را نادرست دانست و گفت: خصوصی سازی در ایران یک دهه پس از انجام آن در دنیا انجام شد و یک دهه فرصت داشتیم از تجارب جهانی استفاده کنیم که چنین نشد.
وی انحلال شرکت های دولتی را یکی از راههای خصوصی سازی در دنیا دانست و گفت: در بازه زمانی سال های 85 تا 92 در مجموع 102 مصوبه انحلال شرکت های دولتی داشتیم اما فقط 10 مصوبه اجرایی شد.
وی استفاده نکردن از ظرفیت خارجی برای خصوصی سازی را یک ضعف دانست و گفت: اگرچه بخشی از این مشکل به تحریم ها از می گشت اما مشکل دیگر از خود بود که حتی طرح توجیهی پروژه ها را به زبان انگلیسی آماده نکرده بودیم.
 

کد خبر 22846

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 11 =