به گزارش اگزيم نيوز به نقل از بانک مرکزی، علی دیواندری که در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری در محل بانک مرکزی سخن می گفت، تولید ثروت و بهبود وضع زندگی و رفاه عمومی را مرهون مطالعه و پژوهش نخبگان، دانشمندان، محققان و فناوران دانشگاهها، پژوهشکدهها و مراکز تحقیقاتی دانست و گفت: بدون استثنا در تمام کشورهای دنیا، ترویج فرهنگ و ارتقای شأن و جایگاه پژوهش و فناوری و فعالان این حوزه به یکی از مهمترین اهداف سیاستگذاری در حوزه علم و فناوری تبدیل شده است.
رییس پژوهشکده پولی و بانکی بسترسازی برای تجاریسازی یافتههای پژوهشی و فناوریهای توسعهیافته در مراکز پژوهشی را یکی از مهمترین اولویتهای سیاستگذاران عنوان و اظهار کرد: کشورهای دنیا میکوشند تا با فراهم کردن ساختارهای انگیزشی مناسب و نیز ترغیب پژوهشگران و فناوران کشور به تولید بیشتر علم و فناوری، رشد پایدار رفاه اجتماعی را برای جامعه تضمین کنند. علاوه بر این استقرار ارتباط وثیق میان پژوهشگران و فناوران و خریداران دستاوردها و تکمیل حلقههای مفقود ارتباط موثر دانشگاه و جامعه یکی دیگر از محورهای غیرقابل چشمپوشی در این حوزه به شمار میرود.
مشاور رییس کل بانک مرکزی هفته پژوهش و فناوری را نمادی از اهمیت این حوزه در ساختار تصمیمگیری ایران دانست و گفت: این رویداد فرصت مغتنمی را برای توجه و تمرکز بر ابعاد مختلف امر پژوهش و فناوری در کشور فراهم میآورد تا تمام ذینفعان ضمن اطلاع از روندها و وضعیت موجود در کشور، برای آینده برنامهریزی و اقدامات بهتر و مهمتری را در دستور کار خود قرار دهند.
وی درباره فعالیت های مرتبط با هفته پژوهش گفت: انتشار عملکرد مطالعاتی و تحقیقاتی دانشگاهها، مؤسسات پژوهشی و دستگاههای اجرایی، تشویق و تقدیر از پژوهشگران، فناوران و پژوهشیاران و نیز ارزیابی فعالیتهای پژوهشی و فناوری یکساله دانشگاهها، مؤسسات پژوهشی، مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری و دستگاههای اجرایی از جمله فعالیتهای این هفته به شمار میرود که با هدف افزایش حساسیت و توجه مدیران به فعالیتهای پژوهشی و فناوری، شناخت چالشهای پیشرو، آگاهی از روشهای ارتقا همافزایی میان تلاشهای پژوهشگرانه و نیز تقویت روحیه و فرهنگ پژوهشمحوری در دستور کار دانشگاهها، پژوهشکدهها و مراکز تحقیقاتی قرار میگیرد.
رییس پژوهشکده پولی و بانکی کشور، هفتمین مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری را فرصت مغتنمی برای مرور عملکردها در سالهای گذشته و تقدیر از آثار برتر و پژوهشگران برگزیده حوزه پول و بانک عنوان کرد و گفت: در چنین شرایطی این امکان فراهم می شود که تعهد دیرین نظام بانکی بر اجرایی کردن اقتصاد دانشبینان در ایران اسلامی، مورد تاکید مجدد قرار بگیرد و با شناخت ضعفها و چالشهای پیشرو، رویکردهای آتی برای فائق آمدن بر این مشکلات مرور شود.
دیواندری پژوهشکده پولی و بانکی را بازوی پژوهشی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران دانست و تصریح کرد: پژوهشکده پولی و بانکی یکی از نهادهایی است که تلاش میکند با تکیه بر ظرفیتهای نیروهای انسانی مستعد و کارآمد خود، نقشی به سزا در ارایه پژوهشهای موثر و روزآمد در نظام بانکی کشور داشته باشد و ارتقا سیاستگذاریها در حوزه پول و بانک را دنبال کند. در این بین توجه به فراهم آوردن پژوهشهای کیفی ناظر بر نیازمندیهای تحقیقاتی بانک مرکزی به عنوان سیاستگذار پولی و ناظر بانکی یکی از محوریترین وظایف این مجموعه به شمار میرود و خوشبختانه در سالهای اخیر با حمایتهای راهگشای رییس بانک مرکزی جناب آقای دکتر سیف و نیز قائم مقام بانک مرکزی جناب آقای دکتر کمیجانی فصل جدیدی در نقش آفرینی پژوهشکده پولی و بانکی در حوزه پولی و بانکی آغاز شده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: پژوهشکده پولی و بانکی همچنین توجه به نیازهای تحقیقاتی و آموزشی شبکه بانکی و نیز تلاش برای تطابق عملیات بانکی ایران با روزآمدترین روشهای بینالمللی را یکی دیگر از رسالتهای خود قلمداد میکند. افزایش تعاملات آموزشی و پژوهشی پژوهشکده پولی و بانکی با شبکه بانکی در سالهای اخیر گواهی بر عزم راسخ این مجموعه برای حل مشکلات پژوهشی و ارتقا همافزاییهای علمی در شبکه بانکی است.
دیواندری با اشاره به مختصری از دستاوردها و توانمندیهای پژوهشی پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی تصریح کرد: اجرای طرحهای پژوهشی کاربردی در حوزه اولویتهای نظام بانکی، برگزاری همایشهای بزرگ و بینالمللی، ارائه دستاوردهای پژوهشی در قالب رهنمودهای سیاستی و مشاورههای اقتصادی به نظام پولی و بانکی، برگزاری کارگاهها و دورههای آموزشی، انتشار کتابهای تخصصی و عمومی در حوزه پولی و بانکی، تولید و انتشار مقالات پژوهشی در نشریات و کنفرانسهای معتبر داخلی و خارجی، انتشار شش شماره از سه نشریه تخصصی شامل فصلنامههای پژوهشهای پولی و بانکی، Money and Economy و دوماهنامه تازههای اقتصاد، معرفی و تجلیل از چهرههای ماندگار بانکی کشور، فعالیت شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران، انعقاد تفاهمنامههای همکاری داخلی و خارجی در حوزه خدمات پژوهشی، تقدیر از مبتکرین صنعت بانکداری در قالب جشنواره دکتر نوربخش و ... بخشی از این فعالیتها بوده است.
رییس پژوهشکده پولی و بانکی با اشاره به تغییر برخی رویکردهای پژوهشکده افزود: تغییر جهتگیری تحقیقات از آکادمیک به کاربردی، ورود به طرحهای ملی و ایفای نقش در حل مشکلات نظام بانکی، افزایش ارتباط با بانکهای تجاری و تخصصی، افزایش ارتباط با قشر جوان و نخبه نظام بانکی و ترویج دستاوردهای نظام بانکی از کانالهای مختلف را از برنامههای پژوهشکده عنوان کرد.
هفتمین مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری فرصت مغتنمی برای تأکید مجدد بر تعهد دیرین نظام بانکی مبنی بر اجرایی کردن اقتصاد دانشبنیان در ایران اسلامی، است؛ چراکه این گونه و با شناخت ضعفها و چالشهای پیشرو، رویکردهای آتی برای فائق آمدن بر مشکلات مرور می شود
کد خبر 22808
نظر شما