احتمال بازپس گیری لایحه مالیات بر ارزش افزوده توسط دولت

شواهد نشان می‌دهد بر اساس توافق قوه مجریه و مقننه تصمیم بر این شده که لایحه مالیات بر ارزش افزوده که طی سال‌های گذشته در کمیته‌های مختلف با حضور بخش خصوصی و ذی‌نفعان بررسی شد، دولت آن را پس بگیرد

 مشاور مالیاتی اتاق اصناف از احتمال تمدید قانون آزمایشی مالیات بر ارزش افزوده فعلی برای سال آینده و پس گرفتن لایحه مالیات ارزش افزوده در مجلس خبر داد.

محمدرضا جعفریان در مورد لایحه مالیات بر ارزش افزوده، اظهار داشت: شواهد نشان می‌دهد، بر اساس توافق قوه مجریه و مقننه تصمیم بر این شده که لایحه مالیات بر ارزش افزوده که طی سال‌های گذشته در کمیته‌های مختلف با حضور بخش خصوصی و ذی‌نفعان بررسی شد، دولت آن را پس بگیرد. وی افزود: قرار است قانون آزمایشی فعلی که هر سال در بودجه تمدید می‌شود، با اندکی اصلاحات در مجلس بررسی و به تصویب برسد.

مشاور مالیاتی اتاق اصناف ایران بابیان اینکه طی ۳ سال اخیر لایحه مالیات ارزش افزوده بررسی شد، گفت: نقاط قوت و ضعف پیش‌نویس لایحه بودجه بررسی و اصلاح شد، زیرا قانون فعلی به لحاظ ساختاری و ماهیتی چالش‌های اساسی دارد، اما در نهایت اکنون فصل بودجه رسیده و احتمالاً قانون آزمایشی فعلی برای سال آینده نیز تمدید خواهد شد.

این فعال بخش خصوصی با تأکید بر اینکه طی ۴ سال اخیر قانون آزمایشی با ایرادات ساختاری و اساسی در قوانین بودجه سالانه تمدید شده است، بیان داشت: از پشت پرده چنین تصمیماتی خبر نداریم و شواهد نشان می‌دهد که اتفاقاتی در جریان است که امیدواریم به نفع مردم باشد.

به گفته جعفریان، قانون فعلی مالیات بر ارزش افزوده ایرادات مبنایی و ساختاری زیادی داشته و اکنون ۵۳ ماده، حدود ۴۰۰ بخشنامه و دستورالعمل اجرایی دارد. این نشان می‌دهد که در اجرا دچار مشکل است و تفاسیر متعدد از آن می‌شود، اما فضای کسب‌وکار و تولید را مشوش و با مشکلات عدیده روبرو ساخته است.

مشاور مالیاتی اتاق اصناف افزود: نمایندگان مجلس چگونه یک قانون آزمایشی مالیات بر ارزش افزوده را در قانون برنامه پنجم آوردند و اکنون ۹ سال است، اجرایی می‌شود. جعفریان با ابراز تأسف از اینکه لایحه صندوق مکانیزه فروش یک ماه است، نهایی شده و توسط هیأت رئیسه مجلس برای طرح در صحن مجلس معطل است، یادآور شد: کار آن‌قدر آهسته پیش رفت که فصل بررسی بودجه رسیده و قانون ناقص و مشکل‌دار گذشته ملاک عمل قرار خواهد گرفت.

مشاور مالیاتی اتاق اصناف افزود: دولت احتمالاً لایحه مالیات ارزش افزوده را پس می‌گیرد و مجدداً قانون فعلی با اصلاح و تغییرات تهیه خواهد شد و مسیر بررسی و تصویب را مجدداً در مجلس طی خواهد کرد که قطعاً به امسال نمی‌رسد.

وی با تأکید بر اینکه شرایط کنونی به نفع نظام اقتصادی و مالیاتی کشور نیست، عنوان کرد: قانون فعلی مالیات بر ارزش افزوده به‌علت تغییر پذیری، برداشت‌های متفاوتی در اجرا به همراه دارد که تولید و خدمات را با مشکل مواجه کرده است. مشاور مالیاتی اتاق اصناف خاطرنشان کرد: لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده اواخر سال ۹۵ به مجلس آمد، اما معلوم نیست چرا روند بررسی در این مدت طولانی بی‌نتیجه مانده است.

 

 

در این بین رئیس اتاق اصناف قزوین با اشاره به مشکلات عدیده اصناف گفت: مشکلات اصناف از جمله مالیات و مالیات بر ارزش افزوده کماکان به قوت خود باقی است.

عبدالحسین کولجی افزود: در حال حاضر یکی از مسایل مطرح و کلیدی برای اصناف بحث مالیات است و ۱۲ هزار میلیارد تومان افزایش مالیات در بودجه سال ۹۷ پیش بینی شده است که بخشی از آن احتمالا شامل اصنافی خواهد شد که نیمی از مالیات کشور را پرداخت می کنند در حالی باید فراریان مالیاتی شناسایی شوند.

وی ادامه داد: با این گونه مسایل دغدغه های اصناف برای پایان دادن به مشکلات مالیاتی حل نخواهد شد. نابسامانی در قانون مالیات کشور اصلاح نشده و قانون مالیات بر ارزش افزوده یک بار دیگر تا پایان سال ۹۷ به طور آزمایشی تمدید شد؛ در حالی که قرار بود امسال اصلاح و اجرایی شود.

کولجی تاکید کرد: با توجه به رکود حاکم بر بازار نباید اینگونه باشد که اصناف تمام وقت خود را در جلسات مالیاتی برای درخواست کاهش مالیات اصناف بگذارند و این در شآنیت اصناف نیست ؛ لذا مسئولان ذیربط نباید با سرنوشت اصناف با افزایش مالیات ، عوارض و دیگر هزینه ها بازی کنند.

رئیس اتاق اصناف قزوین در خصوص قانون مالیات بر ارزش افزوده نیز گفت: اصلاح این قانون برای اصناف و مردم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ الان بیش از دو سال که این قانون برای اصلاح در مجلس شورای اسلامی مانده است و امسال نیز گفتند تنها بخش های کلیدی آن بررسی خواهد شد.

وی با بیان اینکه نقطه نظرات اصناف بسیار سازنده است و باید در مباحث اقتصادی آن را لحاظ کنند. افزود: دولت می تواند با حمایت از اصناف کشور در مباحث اقتصادی به آنها تکیه کند اما این ناملایمات با اصناف و فراهم نکردن زیرساخت‌ های لازم مانند حمایت های بیمه ای ، مالیاتی و تسهیلات ارزان تنها شرایط کار را برای تولید سخت خواهد کرد.

کد خبر 22801

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 8 =