شفافیت بازار ارز از جاده بورس می گذرد

محمدرضا پورابراهیمی گفت : بازار غیرمنظم و غیرشفاف ارز با تشکیل بازار مشتقه ارزی به بازار رسمی و شفاف تبدیل می‌شود

به گزارش اگزيم نيوز به نقل از صدا و سیما ، محمدرضا پورابراهیمی گفت: کارهای کارشناسی برای راه اندازی بورس ارز از چند سال گذشته آغاز شده بود اما به دلایلی مانند نوسان شدید نرخ ارز و دو نرخی شدن ارز این موضوع تاکنون ممکن نشده است.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تک نرخی شدن ارز باعث جلوگیری از رانت اقتصادی می‌شود، ادامه داد: در دولت گذشته در شورای عالی بورس با همکاری سازمان بورس و اوراق بهادار چارچوب تشکیل بازار مشتقه ارزی مشخص شد تا زمینه برای انجام فعالیت شفاف در بورس کشور فراهم شود.
نماینده مردم در مجلس تصریح کرد : بازار مشتقه ارزی باعث ایجاد شفافیت در کشف قیمت ریال در برابر ارزهای خارجی می‌شود که وزرات امور اقتصادی و دارایی نیز بر صحت این موضوع تأیید دارد.
پورابراهیمی ادامه داد: با راه اندازی بازار مشتقه ارزی بهترین شرایط فراهم می‌شود تا تحت نظر بانک مرکزی بازار رسمی ارز تک نرخی ایجاد و زمینه حذف رانت از اقتصاد کشور فراهم شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: تشکیل بازار مشتقه ارزی باعث پایان دادن به فعالیت‌های دلالی کاذب در بازار ارز کشور می‌شود.
پورابراهیمی با تاکید بر اینکه حتی مشکل صادرات در کشور نیز تا حد زیادی ناشی از نوسان نرخ ارز است، افزود: نرخ ارز باید بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا صورت گیرد و دولت باید با تلاش بیشتری به بازار ارز وارد شود تا به نرخ ثابت ارز برسیم.
وی ادامه داد : کشورهایی مانند چین، هند، برزیل مبادلات پولی دو یا چند جانبه انجام می دهند، لذا نوسان نرخ ارز در صادرات کالاهای آنها اختلال ایجاد نمی کند و در ایران هم باید پیمان پولی دو و چند جانبه تقویت شود.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه عدم یکسان سازی نرخ ارز در کشور موجب رانت و فساد می شود، اظهار کرد: با توجه به محاسبات انجام شده، کمترین میزان رانتی که طی چند سال اخیر در اقتصاد کشور توزیع شده، 8 هزار میلیارد تومان است.
نماینده مردم کرمان در مجلس در پایان خاطرنشان کرد: اگر بجز صرافی ها بانک مرکزی هم در مبادلات ارزی ورود پیدا کند و بازار مشتقه ارزی راه اندازی شود کمتر دچار نوسان ارزی و محدودیت های صادراتی می شویم.

بررسی تامین مالی قراردادهای نفتی در کمیته اقتصاد مقاومتی کمیسیون اقتصادی مجلس

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از بررسی تامین مالی قراردادهای نفتی در کمیته اقتصاد مقاومتی کمیسیون اقتصادی مجلس خبر داد.
رحیم زارع گفت : در نشست کمیته اقتصاد مقاومتی مجلس موضوع تامین مالی قراردادهای نفتی از طریق بازار سرمایه و منابع داخلی مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: در این جلسه فعالانی از بازار سرمایه، شرکت‌های تامین سرمایه، نمایندگان مجلس، مسئولان وزارت نفت و کارشناسان این حوزه حضور داشتند.
نماینده مردم آباده، خرم بید و بوانات در مجلس ادامه داد: کمیته اقتصاد مقاومتی مجلس بنا دارد با بررسی موضوع تامین مالی قراردادهای نفتی از طریق بازار سرمایه و منابع داخلی، زمینه تسهیل در تامین این منابع مالی را فراهم و موانع موجود در این مسیر را رفع کند.
وی خاطرنشان کرد: میزان تأمین مالی از طریق بازار سرمایه در ۱۰ سال گذشته بیش از ۱۲ برابر افزایش یافته، به نحوی که از ۴۲ هزار میلیارد ریال در سال ۸۶ به بیش از ۵۲۲ هزار میلیارد ریال در سال ۹۵ افزایش یافته است.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس یادآور شد: درحال حاضر بازارسرمایه روش‌ها و امکانات نوینی برای جذب سرمایه در دست دارد که می‌تواند از آن برای تامین مالی مناسب پروژه‌های کلان نفتی استفاده کند پروژهای نفتی، عموما پروژه‌های با سود بالا و ریسک کم هستند که به طور طبیعی مردم و بخش خصوصی علاقه به سرمایه‌گذاری در آن هستند از طرف دیگر با توجه به حجم بالای نقدینگی در کشور، بازار سرمایه پتانسیل بالایی برای تامین سرمایه مورد نیاز این پروژه‌ها دارد.
وی گفت: تأمین مالی پتروشیمی شیراز در زمان بسیار کم از طریق بورس کالای ایران و خرید اوراق محصول اوره این شرکت توسط مردم و همچنین تجربه بسیار موفق فروش اوراق مشارکت توسط شرکت ملی نفت و تقاضای ۸۰ برابری خرید اوراق نسبت به عرضه آن، بیانگر این است که چنانچه صنعت نفت دست همکاری به سمت مردم و بخش خصوصی دراز کند، مردم و بخش خصوصی از آن استقبال می‌کنند البته شرکت‌های تامین سرمایه نیز تمایل به سرمایه‌گذاری در پروژه‌هایی نفتی را دارند.

کد خبر 22612

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 10 =