ایجاد ­بانک متخلفان و فعالان اقتصادی مجاز در گمرک

جلسه بررسی عملکرد اقتصاد مقاومتی با موضوع استقرار گمرک الکترونیک، با حضور سیدحمید پورمحمدی، معاون سازمان برنامه و بودجه و مسئولان گمرک، در سازمان برنامه و بودجه آغاز شد

به گزارش اگزيم نيوز، جلسه بررسی عملکرد اقتصاد مقاومتی با موضوع استقرار گمرک الکترونیک، با حضور سیدحمید پورمحمدی، معاون سازمان برنامه و بودجه و مسئولان گمرک، در سازمان برنامه و بودجه آغاز شد.

قرار بر این بود که این جلسه با حضور محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار شود؛ اما وی در این جلسه حضور نیافت.

ایجاد بانک متخلفان و فعالان اقتصادی مجاز در گمرک

در این جلسه، فرود عسگری، رئیس گمرک گفت: این سیستم از نیمه دوم سال ۹۲ در جهت شفاف سازی واصلاح رویه های قدیمی درگمرک مستقر شد، ضمن اینکه با اجرای این سیستم هم اینک اطلاعات شرکتهای حمل ونقل ، بنادر ، قبض انبار ، بارنامه ، گواهی بازرسی و ثبت سفارش بصورت الکترونیکی انجام می شود که باعث تسهیل کار و جلوگیری ازجعل وتخلف می شود.

وی گفت: با این سیستم همچنین اظهارنامه از راه دور انجام می شود ونیازی به مراجعه حضوری به گمرک نیست .

عسگری با بیان اینکه ۱۳ ایکس ری درگمرکات کشور تعبیه شده است گفت: دو دستگاه ایکس ری سریع که توانایی تصویر سازی در۳۵ ثانیه رادارد درگمرک شهید رجایی ودوغارون نصب شده و البته در تلاش هستیم تا پایان سال ۳۱ دستگاه دیگر درگمرکات مهم کشور نصب کنیم.

عسگری گفت: با نصب جی پی اس در کامیونها وتریلیهای می توان شاهد انحراف یا عدم انحراف درمسیر باشیم.

وی بابیان اینکه بانک متخلفان و فعالان اقتصادی مجاز را تشکیل داده ایم، افزود: در جهت شفاف سازی و رعایت حقوق شهروندی در پورتال گمرک همه می توانند در لحظه امار ۲۰ قلم عمده کالای وارداتی، صادراتی وترانزیتی را مشاهده کنند؛ همچنین در۷ ماهه امسال ۱۲ هزار و۵۰۰ میلیارد تومان حقوق ورودی و ۶ هزار و۵۰۰ میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده دریافت کردیم

عسگری، از کشف ۵۰ مورد قاچاق انسان در گمرکات کشور خبر داد وافزود: کشف مواد مخدر با کمک ایکس ری درگمرکات ۷۱۱ درصد رشد داشته است و از سال ۹۳ تا۹۵ ؛ ۳۴۹ تن پیش ساز مواد مخدر کشف شد. در یک مورد هم، ۵۳۶ کیلوگرم هروئین را درگمرک لطف اباد کشف کردیم.

عسگری افزود: قصد داریم دروازه مشترک را با گمرکات روسیه، ارمنستان وافغانستان ایجاد کنیم که درمرحله تست است؛ همچنین تلاش داریم برای همکاری مشترک با گمرکات ترکیه و آذربایجان نیز اقداماتی انجام دهیم.

درآمدهای گمرکی افزایش یافت

همچنین در این نشست، مژگان خانلو، با بیان اینکه احقاق حقوق دولت و شفاف‌سازی سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در گمرک الکترونیک دنبال شده است، افزود: در عین حال اتصال به سازمان تجارت جهانی مورد پیگیری واقع شده است؛ این در حالی است که قبل از استقرار سامانه گمرکی، امکان نظارت بر ارز وجود نداشت.

این مقام مسئول در سازمان برنامه و بودجه خاطرنشان کرد: ۸۷ میلیون تن کالا به صورت الکترونیکی در گمرک رفت و آمد می‌کند؛ این در حالی است که تا پایان سال گذشته، ۸۸ میلیارد تومان از محل درآمد گمرک در این پروژه هزینه شد، هم اکنون نیز  درآمدهای گمرکی پس از استقرار پروژه افزایش چشمگیری داشته است.

وی کاهش فرآیند زمان ترخیص کالا را یکی از مزایای این سامانه برشمرد و گفت: ارتقای بیست و سه رتبه ای ایران در جایگاه جهانی از دستاوردهای استقرار سامانه گمرک الکترونیک است؛ این در حالی است که در سال ۹۲ حقوق ورودی ۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بود و در سال گذشته بیش از ۱۸ هزار میلیارد تومان حقوق گمرکی محقق شد.

به گفته خانلو، سیستم‌های گمرکی نیازمند بروزرسانی است و زیرساخت‌های تبادل الکترونیکی بین‌المللی باید تقویت شود.

کد خبر 22435

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 5 =