سرمایه گذاری مشترک با شرکت های عراقی در دستور کار

ناصر بهزاد: راه برای صادرات سیمان به عراق بسته نیست و پیشنهاد کرد سازمان های غیردولتی مثل انجمن سیمان برای ساماندهی تولید حرکتی انجام دهند، همچنین گام هایی برای سرمایه گذاری به طور مشارکت در انجام کار و سرمایه در دستور کار قرار گیرد

رایزن بازرگانی ایران در عراق با اشاره به نگاه سرمایه ای و سرمایه گذاری دولت عراق، بیان داشت: آنها این رویکرد را آغاز کرده اند و امروز در عرصه سیمان به خودکفایی رسیده اند. ناصر بهزاد در ادامه افزود: با حرکت های آغاز شده از سال های گذشته، امروز کارخانه های بزرگ تولید سیمان در عراق به بهره برداری رسیده اند و از سال 2014 در عمل واردات سیمان به این کشور ممنوع اعلام شد.

وی خاطرنشان کرد: شرکت های ایرانی که پیش از این در زمینه سیمان در عراق سرمایه گذاری کرده بودند، امروز سرمایه گذاری های خود را به سمت کلینکر تغییر داده اند، هرچند تاکنون مشکلاتشان حل نشده است.
بهزاد ادامه داد: امروز عراقی ها واردات کلینکر از سوی یک هلدینگ بزرگ ایرانی و تبدیل آن به سیمان در استان «میسان» این کشور را پذیرفته اند؛ اگر در همان مقاطعی که چنین موضوعی به عنوان یک رویکرد از سوی عراقی ها مطرح بود شرکت های ایرانی آینده نگری داشتند، با چنین مشکلاتی مواجه نمی شدیم.
به گفته وی، چین در برخی موارد روش های تولید را به کشتی و مقاصد صادراتی خود منتقل می کند که چنین تغییر رویکردهایی باید از سوی شرکت ها و فعالان اقتصادی ایرانی نیز اتفاق بیفتد.
رایزن بازرگانی ایران در عراق ادامه داد: امروز کارخانه های آماده ای در عراق وجود دارد که منتظر شرکت ها و افرادی با دانش فنی لازم برای تولید در این کشور (اما به نام تولید عراق) است و نباید چنین فرصتی را از دست بدهیم.
وی اضافه کرد: رویکرد سومی نیز وجود دارد که در این رویکرد، واحدهای ایرانی می توانند به ایجاد واحدهای سیمانی در عراق اقدام کنند؛ چنین موضوعی از سوی رقیبان ایران نیز در دستور کار قرار گرفته است.
بهزاد درباره شایعه تامین نیازهای وارداتی سیمان عراق از سوی عربستان با تعرفه هایی به مراتب پایین تر، تصریح کرد: تعرفه های وارداتی برای همه کشورها یکسان است اما در زمینه سیمان اعلام می شود در سال 2017 هیچ سیمانی وارد عراق نشده و در سال 2016 نیز کل محصولات ساختمانی و سیمانی وارد شده از عربستان به این کشور حتی به یک درصد واردات سیمان عراق نیز نرسید.
وی ادامه داد: بر این اساس اصلا رقابتی در عرصه سیمان وجود ندارد که موجب کاهش واردات سیمان از ایران شده باشد.
این مسئول تاکید کرد راه برای صادرات سیمان به عراق بسته نیست و پیشنهاد کرد سازمان های غیردولتی مثل انجمن سیمان برای ساماندهی تولید حرکتی انجام دهند، همچنین گام هایی برای سرمایه گذاری به طور مشارکت در انجام کار و سرمایه در دستور کار قرار گیرد.
وی یادآور شد: در برخی سال های گذشته حتی تا 20 درصد صادرات کشورمان به عراق را سیمان تشکیل می داد.

بهزاد از تدوین بسته حمایتی ویژه بازار عراق خبر داد و گفت: این بسته حمایتی مصوب شده و خط اعتباری ویژه ای برای آن اختصاص یافته است، اما هنوز جزییات آن و چگونگی امکان بهره برداری از آن توسط فعالان بخش خصوصی روشن نیست.
وی افزود: اگر بتوان در حوزه های فنی و مهندسی، همچنین صادرات کالایی به عراق از این خط ویژه استفاده کرد - البته به شرط اینکه در فرآیند ها و سیستم جذب این خط شرایط خوب و تسهیل کننده ای هم قائل شده باشند- تاثیر بسزایی در افزایش نفوذ ایران در بازار عراق خواهد داشت.
رایزن بازرگانی ایران در عراق بیان داشت: برخورداری از تخصص، یک بحث و امکان بهره برداری و استفاده فعالان اقتصادی از شرایط مقوله دیگری است و باید بتوانیم خودمان شرایط را برای استفاده تسهیل کنیم.
 

کد خبر 22245

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 3 =