هفته گذشته یک هیات 30 نفره از اعضای اتاق مشترک ایران و گرجستان در کنار هیاتی 20 نفره از مسئولان دولتی به سرپرستی علی ربیعی، رئیس ایرانی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و گرجستان، عازم تفلیس شدند تا روابط اقتصادی و تجاری ایران و گرجستان را سامان ببخشند. ربیعی برای حضور در ششمین اجلاس روسای کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و گرجستان به این کشور سفر کرد و در جریان این اجلاس، یک پروتکل همکاری میان دو کشور را نیز به امضا رساند.
سیده فاطمه مقیمی، عضو هیات رییسه اتاق تهران و رییس اتاق مشترک ایران و گرجستان نیز که سرپرستی هیات تجاری بخش خصوصی را برعهده داشت، با اشاره به سفر هیات 50 نفره فعالان بخش خصوصی و نمایندگان دولت در مورد دستاوردهای این سفر به روابط عمومی اتاق تهران توضیح داد و گفت: در این سفر، ضمن دیدار و گفتوگو با مقامات کشور گرجستان در باب توسعه روابط دوجانبه، مرکز تجاری ایران در گرجستان نیز افتتاح شد. این مرکز دارای نمایشگاه، سالن کنفرانس و غرفههایی است که در طول سال به ایرانیان برای فروش محصولاتشان اجاره داده میشود.
او ادامه داد: بدین ترتیب برای تولیدات ایرانی نمایشگاه برگزار شده و برای این محصولات بازاریابی صورت میگیرد. این مرکز میتواند راه ورود کالاهای ایرانی به بازار اروپا را هموار کند. در عین حال، ارائه مشاورههای حقوقی نیز از دیگر خدمات این مرکز خواهد بود.
مقیمی با اشاره به اینکه سفارت ایران در گرجستان وعده پشتیبانی از خدمات ارائه شده در این مرکز را داده است، گفت: با خانم نینو چیکوانی رییس اتاق گرجستان نیز روی این مساله به توافق رسیدیم که برای آشنایی با فضای کسبوکار و توسعه مراودات تجاری و اقتصادی دو کشور نسبت به تبادل هیاتهای تجاری اقدام کنیم.
عضو هیات رییسه اتاق تهران با اشاره به اینکه شناخت فرهنگها یکی از الزامات توسعه صادرات به کشورهای هدف تجاری است، گفت: بدین منظور در نشستها این پیشنهاد را مطرح کردم که با همکاری سفیر گرجستان در ایران، هفتهای برای معرفی فرهنگ و ظرفیتهای کشور گرجستان در ایران تعیین شود.
سیده فاطمه مقیمی با اشاره به اینکه، یکی از موانع ارتقا سطح همکاریهای اقتصادی و تجاری میان ایران و گرجستان، حوزه حمل و نقل است، افزود: گرجستان با کمبود ناوگان حمل و نقل جادهای مواجه است و در همین سفر اخیر، این درخواست را مطرح کردیم که تعداد مجوزهای مربوط به تردد کامیونهای ایرانی در گرجستان افزایش یابد. موافقت با این درخواست، شرایط برد- بردی را برای دو طرف رقم خواهد زد. همچنین راهکاری را برای الکترونیکی کردن صدور مجوزها پیشنهاد کردهایم که امیدواریم مورد موافقت قرار گرفته باشد. همچنین در این ملاقاتها، مجوز ترانزیت 500 کامیون ایرانی به نماینده سازمان پایانههای کشور تحویل داده شد.
رییس اتاق مشترک ایران – گرجستان در ادامه افزود: ما در ملاقات با طرف گرجی، این پیشنهاد را نیز مطرح کردیم که با ایجاد شرکتهای مشترک در گرجستان، مراحل نهایی تولید کالاهای ایرانی در این کشور انجام گیرد و با برند جدیدی در گرجستان به مصرف رسیده یا به کشورهای ثالث در اروپا صادر شود. در این صورت ورود کالاهای ایرانی به بازارهای بینالمللی با تعرفههای مورد تایید سازمان جهانی تجارت صورت خواهد گرفت.
منبع: اتاق تهران
نظر شما