سید جلال ابراهیمی در گفتگو با خبرنگار اگزیم نیوز گفت: به زودی رئیس جمهور ترکیه در راس هیاتی بلند پایه به ایران خواهد آمد و طی این سفر که به میزبانی دولت جمهوری اسلامی ایران در اوایل مهر ماه سال جاری انجام می پذیرد، کمیسیون تجاری ایران و ترکیه در تهران تشکیل خواهد شد.
دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه افزود: طی این سفر، ایران و ترکیه کمیسیون های متعددی را از جمله کمیسیون همکاری های مرزی و حمل و نقل زمینی برای حل مشکلات ترانزیت تشکیل خواهند داد. همچنین مشکلات مختلف فی مابین بالاخص در حوزه های بانکی، اعتبار اسنادی و مالی و تجاری نیز مد نظر قرار خواهد گرفت.
ابراهیمی گفت: با وجود بحران هایی که ترکیه در چند سال اخیر با آن مواجه بوده این کشور توانست با مدیریت مناسب و توسعه ارتباطات سیاسی و اقتصادی آثار منفی این اتفاقات را بر بدنه اقتصاد خود به کمترین سطح برساند.
وی درباره عدم تاثیر بحرانهای سیاسی ترکیه بر مبادلات تجاری بین تهران و آنکارا گفت: صادرات ایران به ترکیه همچنان مانند گذشته است و میزان صادرات ایران به ترکیه پایین نیامده است.
دبیرکل شورای مشترک بازرگانی ایران و ترکیه همچنین درباره وضعیت گردشگری این کشور گفت: وضعیت ورود گردشگران به ترکیه با توجه به شرایط بحرانی و بمب گذاریهایی که در چند سال اخیر در برخی شهرها از جمله آنکارا و استانبول اتفاق افتاد رو به افول رفته بود. با توجه به اهمیت گردشگری در اقتصاد ترکیه این کشور هم اکنون توجه بیشتری برای برگرداندن این بخش به حالت قبل دارد.
ابراهیمی افزود: ترکیه سعی دارد با برقراری ارتباطات سیاسی در سطوح بالا اختلافات را در حوزه های اقتصادی و سیاسی کاهش دهد. به گفته وی اخیرا در حوزه انرژی گفتگوهایی بین وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه و بلغارستان انجام شده و توافقاتی بین طرفین در خصوص شبکه مشترک برق و گاز انجام شده است.
وی ادامه داد: از آنجا که ترکیه بعنوان یکی از مسیرهای انتقال انرژی به بالکان و شمال اروپاست این کشور با بهره مندی از پشتوانه قوی وزارت امور خارجه خود در توسعه ارتباطات اقتصادی با توان بیشتری در این مسیر گام بر می دارد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی اگزیم نیوز به دنبال لغو تحریمها، اصلاح قوانین و مقررات سرمایهگذاری و همچنین ارائه مشوقها و تضمینهای لازم از سوی دولت جمهوری اسلامی ایران، شرایط و بسترهای لازم برای افزایش مشارکت شرکتهای سرمایهگذار خارجی در پروژههای زیربنایی، گردشگری و سلامت در ایران فراهم شده و با توجه به اینکه محدودیتهای سوئیفت در ارزهای لیر و یورو میان بانکهای کشور برطرف شده است، انتظار داریم شاهد حضور بیشتر و موثرتر شرکتهای ترک برای سرمایهگذاری در ایران و دستیابی به هدف 30 میلیارد دلاری در روابط باشیم.
کارشناسان معتقدند هر دو کشور ایران و ترکیه به عنوان قدرتهای منطقهای و عضو اکو، ظرفیتهای خالی قابل توجهی برای همکاری دارند. ترکیه دارای تجربیات فراوانی در بخش خدمات بهویژه بخش گردشگری است که ایران میتواند از این تجربیات بهره گیرد.
این در حالی است که سران دو کشور طی سال های اخیر و به خصوص بعد از رفع تحریم ها علیه ایران بارها از ضرورت افزایش میزان تجارت خارجی بین تهران و آنکارا و رساندن آن به رقم ۳۰ میلیارد دلار سخن گفته اند.
نظر شما