دبیر سابق انجمن واردکنندگان برنج در گفت و گو با اگزیم نیوز در رابطه با چالش واردات و تکذیب برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه واردکننده ها به دنبال حداقل رسانی قیمت ها حتی با پذیرش لطمه به کیفیت هستند، اظهار کرد: برخی ها بیان می کنند که واردکننده ها برای کاهش قیمت اجناس بی کیفیت را وارد می کنند تا سود حداکثری کسب کنند اما این گفته ها اشتباه و به دور از واقعیت است و واردکننده هیچگاه تمایل ندارد اجناسی با کمترین قیمت وارد کند مگر اینکه مشتری آن را خواستار شود زیرا این کار به برند ( نشان تجاری) واردکننده ضربه می زند.
سید احمد بحق اضافه کرد: برند مطرح هیچگاه تمایل ندارد اجناس بی کیفیت وارد کند زیرا لطمه جدی به اعتبار واردکننده می خورد و آن برند در نهایت محکوم به نابودی می شود و فقط واردکننده های مقطعی که واردات آنها شناسنامه ای ندارد دست به چنین کارهایی می زنند.
وی افزود: واردکننده های شناخته شده دید کوتاه مدت به این حرفه ندارند و به سود پایدار می اندیشند، پس چنین اقدامی از آنها سر نمی زند و اگر خطا کنند محبوبیت خود را از دست می دهند و این ظرافت واردات و کیفیت اجناس در مواد غذایی حساس تر و ملموس تر است.
دبیر سابق انجمن واردکنندگان برنج خاطرنشان کرد: مسئولان مربوطه باید چاره ای بیندیشند تا تنها واردکننده های مجوز دار امکان فعالیت در این عرصه را پیدا کنند و بازار جایی برای سواستفاده گرها باقی نگذارد.
بحق در پاسخ به این سوال خبرنگار اگزیم نیوز مبنی بر اینکه چند درصد از واردات کشور را بی شناسنامه ها تشکیل می دهند گفت: حدود پنج سال پیش اگر این سوال از من پرسیده می شود می گفتم بیش از نیمی از واردات ما گرفتار چنگال واردات بی شناسنامه است اما اکنون اینگونه نیست و وزارت صنعت- معدن و تجارت نظارت های بیشتری دارد و واردات را به سویی پیش برده که واردکننده ها ملزم به انتقال تکنولوژی هستند.
وی این نکته را بسیار ارزشمند دانست و ادامه داد: انتقال تکنولوژی واردکننده ها این زمینه را به وجود می آورد که بخش تولید داخلی هم قدرتمند و همچنین واردکننده های اصلی که به فکر برند سازی هستند شناسایی شوند.
بحق با اشاره به ضرب المثل انگلیسی " هنوز انقدر ثروتمند نشدم که جنس ارزان بخرم" مطرح کرد: علاوه بر نظارت های وزارتخانه مردم هم در این زمینه آگاهی پیدا کرده اند؛ مفهوم آن ضرب المثل مصداق عینی دارد و در چند سال آینده فقط برندها ماندگاری دارند.
وی اظهار کرد: اجناس بی کفیت در شیب رکودی هستند و در نهایت محکوم به فنا هستند و مردم همیشه در هر جنسی به برند ها اطمینان و اعتماد بیشتری دارند.
دبیر سابق انجمن واردکنندگان برنج تشریح کرد: خلاف تصور عده ای واردات مخل تولید داخلی نیست و برعکس تکمیل کننده تولید است و تولیدکننده اگر جنس را می سازد باید به رقبای خود هم بنگرد و متوجه جایگاه خود در دنیا بشود و این موضوع موجب نفع مردم و پیشرفت کشور می شود.
وی تصریح کرد: زمانی که صنعت کشور ما سوبسید خوار و رانت خوار است نمی توانیم پیشرفت کنیم و به رقابت جهانی برسیم پس باید تعرفه های منطقی برای واردات در نظر گرفته شود و پشت دیوار تعرفه پنهان شدن دائمی و منطقی نیست.
بحق اذعان کرد: صنعت گرهای کشور ما به معنای واقعی صنعت ندارند زیرا ایران یک1 درصد جمعیت جهان را دارد و 99 درصد باقی مانده خارج از این محدوده هستند اما تمام صنعت گران ما به همین اندک مقدار داخلی چشم دوخته اند.
وی با بیان اینکه ایران باید کشورهای پیشرویی همچون چین را الگوی خود قرار دهیم عنوان کرد: کشور چین معجزه نکرده و حتما با علم و ترفند توانسته کالاهای خود را چه بی کیفیت چه کیفیت دار به بازار دنیا عرضه کند و ایران باید چنین کشورهایی را الگوی خود قرار دهد.
به گفته دبیر سابق انجمن واردکنندگان برنج، آفت صنعت کشور ما تعرفه های بلند مدت است و این تعرفه ها علاوه بر اینکه کارساز نیست بلکه مخل صنعت ما در طولانی مدت می شود، جنسی که از اقلام وارداتی محسوب می شود باید برای آن تعرفه ای در یک بازه زمانی مشخص در نظر بگیرند تا تولیدکننده داخلی زمانی برای جبران و فرصتی برای رسیدن به شاخص های استاندارد پیدا کند اما اگر در این فرصت توانایی رقابت پیدا نکرد باید تعرفه ها را کاهش و منصفانه کنند.
نظر شما