هفته گذشته دکتر صالح آبادی و هیات همراه به منظور شرکت در جلسه کمیسیون تجارت و کمیسیون آب و کشاورزی استان خراسان رضوی و بازدید از کاخانجات نوین زعفران، موکت نگین، فولاد خراسان و مترو مشهد به این استان سفر کرد. این سفر با هدف تعامل بیشتر با مشتریان بانک توسعه صادرات، جذب مشتریان جدید و شرکت در جلسات گفتگو پیرامون تسهیلات اعطایی و خدمات این بانک به صادرکنندگان در کمیسیونهای تجارت و آب و کشاورزی استان خراسان رضوی صورت گرفت. دکتر صالح آبادی در کمیسیون تجارت خراسان رضوی با تاکید بر لزوم ایجاد تفکر صادراتی در کشور گفت: تفكر صادراتي در كشور مهم است و بايد سعي كنيم در ذهن همه مديران اجرايي تفكر صادرات محور شكل بگيرد.
وی طراحی و قوانین و دستورالعمل ها در حوزه صادرات را برای توسعه و ارتقای صادرات کافی ندانست و گفت: لازم است پیش از هر چیز محور تفکر تولیدکنندگان، صادراتی باشد.
وی در ادامه به سیاست های تشویقی در حوزه صادرات اشاره کرد و گفت: در زمینه مقررات، عوارض تسهيلات و سياست هاي تشويقي اقدامات خوبي را براي تسهيل امر صادرات برای صادرکنندگان صورت داده ایم. همچنين با توجه به خطوط اعتباري دريافتي از صندوق توسعه ملي و بانك مركزي و با توجه به احياي روابط كارگزاري با بانكهاي بين المللي گشايش هاي خوبي ايجاد شده است.
صالح آبادی ضمن امیدواری به آینده صادرات اذعان داشت: فضا برای رشد و توسعه صادرات فراهم شده است. روند فعالیت ها برای تسهیل در امر صادرات سرعت پیدا کرده و امروز درحوزه صدور ضمانتنامه براي شركت هاي خدمات فني مهندسي در هر نقطه از جهان كه روابط كارگزاري داريم آمادگي همكاري داريم.
مدیر عامل بانک توسعه صادرات افزود: در كشورهايی هم كه رابطه مستقيم نداريم این آمادگی وجود دارد که به طور موردي و با تعريف واسطه به اين بخش كمك كنيم.
وی اظهار داشت: اخيرا دولت اقدامات حمايتي بيشتري در خصوص خطوط اعتباري و افزايش سرمايه بانك انجام داده و به دنبال احياي مجدد روابط كارگزاريمان در شرايط پسابر جام هستيم.
صالح آبادی با اعلام اینکه صنایع غذایی یک مزیت نسبی برای استان خراسان رضوی است گفت: با توجه به ظرفیت های موجود در استان در بخش صنایع غذایی، حمايت از طرح ها و پروژه هاي اين حوزه بويژه صنايع تبديلي در بخش كشاورزي براي ما در اولويت است.
علی صالح آبادی اعلام آمادگی کرد که بانک توسعه صادرات در بخش تامين سرمايه ثابت به ويژه منابع ارزي و سرمايه در گردش به صادرکنندگان و تولیدکنندگان صادرات محور کمک کند.
وی در خصوص سقف اختيارات شعب گفت: اين سقف نيازمند بازنگري است و حتما در تعيين سقف جديد شاخصهاي صادراتي و ظرفيت هاي استان مدنظر قرار خواهد گرفت.
حمایت بانک توسعه صادرات ایران از متروی مشهد
در این سفر از متروی مشهد بعنوان یکی از پروژه های تامین مالی شده از سوی بانک توسعه صادرات بازدید به عمل آمد. مديرعامل متروي مشهد در این بازدید گفت: نقش بانك در اجرايي شدن پروژه مترو مشهد جاي قدرداني دارد و افتخارات متروي مشهد مديون نقش بانك توسعه صادرات است. این پروژه 84 کیلومتر خط ريلي را در چهار فاز در تمام مشهد پوشش می دهد. مترو در چهار فاز اجرایی، تمام مشهد را پوشش مي دهد.
وی با اعلام اینکه سه خط مترو مشهد طبق برنامه تا 140۴ به بهره برداري مي رسد افزود: برای خط یک به طول 24 كيلومتر و 24 ايستگاه، به ميزان 900 ميليارد تومان تا بحال هزينه شده و به منظور تکمیل خط 2 با نزديك به ۱۴.۵ كيلومتر و 13 ايستگاه 2300 ميليارد تومان هزینه لازم است و برای خط 3 که با حدود 30 كيلومتر طولاني ترين خط مترو مشهد است که بين 6000 تا 6500 ميليارد تومان بودجه لازم است و تا سال 1405 به اتمام خواهد رسيد.
کیامرز اعلام کرد: خط 4 مترو 17.5 كيلومتر و 15 ايستگاه و برآورد هزینه 4500 ميلياردتومان در فاز مطالعاتی قرار دارد.
مدیر عامل متروی مشهد گفت: تاكنون بيش از 50 درصد عمليات اجرايي انجام شده است و تجهيزات شامل واگن و كشنده از كشورهاي چين و برخي كشورهاي اروپايي خريداري شده است.
محمد جعفرمزده عضو هیات مدیره بانک توسعه صادرات نیز در بازدید از مترو مشهد گفت: ما يك بانك 15 هزار ميليارد توماني هستيم كه حدود 3 هزار ميليارد تومان از منابع ما در بخش ريالي است.
مزده افزود: بانك توسعه صادرات آمادگي دارد كه مشاركت بيشتري در خط مترو مشهد داشته باشد؛ منوط به اين كه شركت متروي مشهد برنامه ريزي مناسبي براي بازپرداخت اقساط تسهيلات قبلي بانك كه هنوز سررسيد آن نرسيده است داشته باشد.
فولاد جایگزین مناسب نفت
در ادامه مدیرعامل بانک توسعه صادرات و هیات همراه از مجمتع فولاد خراسان دیدار کردند. این مجتمع چهارمين شركت بزرگ فولاد كشور است که بالغ بر سه هزار ميليارد تومان در آن سرمايه گذاري شده و دارای ظرفيت 2.5 ميليون تنی سنگ آهن كنسانتره است و برنامه براي رسيدن به پنج ميليون تن در سال را در برنامه های خود دارد.
مجتمع فولاد خراسان با ایجاد اشغال برای 2600 نفر به صورت مستقیم، فاقد هر گونه بدهي به نظام بانكي است و جزو سه شركت برتر بورسي كشور است. این واحد صنعتی همچنین در لیست صادرکنندگان نمونه كشور در سال های 90، 93 و 95قرار دارد.
مجتمع فولاد خراسان در سال 95 ، 75 هزار و 800 تن صادرات معادل 25 ميليون دلار تولید محصولات آهن اسفنجي، شمش و ميلگرد داشته است که اين ميزان در چهار ماهه اول سال جاري به 63 هزار تن معادل 20 ميليون دلار بالغ شده است.
كشورهاي هدف صادرات مجتمع فولاد خراسان به ترتیب افغانستان با 30 هزار و 500 تن كه 50 درصد از صادرات اين شركت را به خود اختصاص داده است، عراق با 18 هزار و 800 تن در رتبه دوم، پاكستان با هشت هزار و 700 تن در جایگاه سوم و تركمنستان با 4 هزار و 700 تن در رتبه چهارم هستند. حدود 1200 تن از اين محصولات نیز به كشور امارات مي رود.
دكتر صالح آبادي ضمن بازدید از این مجتمع اظهار داشت: اهميت فولاد و صادرات آن به اندازه ای است که به عنوان يكي از بخش هاي مهم و اولويت دار در كنار صادرات محصولات پتروشيمي مي تواند جايگزين مناسبي براي نفت ما باشد. به گفته وی مجتمع فولاد خراسان تنها مجتمع فولاد كشور است که كه با بانكي ارتباط نداشته و ما آماده ایم فهرستی از روابط کارگزاری خود را در اختیار شما قرار دهیم.
صالح آبادی به این واحد صنعتی پیشنهاد داد براي اجراي طرحهاي خود از منابع صندوق توسعه ملي و براي سرمايه در گردش از منابع خود بانك استفاده کند.
نظر شما