به گزارش اگزيم نيوز به نقل از صدا و سيما، محمدحسین مقیسه به مناسبت ۲۱ مرداد روز صنایع کوچک با بیان اینکه تامین وثایق بانکی یکی از چالشهای صنایع کوچک و صنوف تولیدی است افزود: صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک، ضمانت نامههای جهت پوشش کسری وثایق جهت دریافت تسهیلات بانکی را صادر میکند.
وی با اشاره به اینکه صنوف تولیدی دارای مجوز، مشمول خدماتی میشوند که به واحدهای صنعتی کوچک تعلق میگیرد گفت: صنوف تولیدی همچنین برای خرید مواد اولیه میتوانند از ضمانت نامههای اعتبار خرید کالا استفاده کنند تا بدون تبادل ریالی به تامین مواد اولیه خود اقدام نمایند.
مقیسه افزود: در تمامی استانها نمایندگانی از صندوق حضور دارند ضمن آنکه از اوایل سال ۹۶ تمامی مراحل صدور ضمانت نامهها، بصورت الکترونیک انجام میشود و نیازی به مراجعه حضوری نخواهد بود.
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک گفت:: این صندوق به جز یک بانک با تمام بانکهای دولتی، خصوصی و موسسات مالی و اعتباری مجاز تفاهم نامه همکاری امضا کرده است.
وی با بیان اینکه بیشترین ضمانتنامهها در سه ماه نخست امسال برای استانهای مازندران، ایلام و کرمانشاه صادر شده است گفت:: در سه ماهه نخست سال ۹۶ این صندوق ۵۶۴ میلیارد ریال ضمانت نامه صادر کرد که نسبت به مدت مشابه در سال ۹۵ بیش از ۱۰۰ درصد رشد نشان میدهد در حالی که بیشترین ضمانت نامهها برای سرمایه در گردش به تعداد ۲۴ فقره و به ارزش ۱۶۳ میلیارد ریال بوده است و پس از آن طرحهای ایجادی به تعداد ۱۷ فقره به ارزش ۱۳۴ میلیارد ریال برای صنایع کوچک صادر شده است.
مقیسه افزود: کمک به توسعه صنایع کوچک از طریق تضمین حداکثر هفتاد درصد (در مناطق کمتر توسعه یافته تا هشتاد و پنج درصد) اصل و سود تسهیلات اعطایی بانکها و موسسات مالی و اعتباری به صنایع و استفاده از وجوه اداره شده و سایر منابع مالی در چارچوب سیاستهای صنعتی و برنامههای توسعه کشور در زمینه احداث، توسعه، بهسازی و نوسازی، سرمایه در گردش، توسعه پیمانکاریهای فرعی، تحقیق و توسعه، خرید فناوری و دانش فنی و تجهیزات آزمایشگاهی و توسعه منابع انسانی از ماموریتهای صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک است.
تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی فعال، تکمیل حلقههای مفقوده خوشههای کسب وکار، طرحهای نیمه تمام بالاتر از ۵۰ درصد، تأمین سرمایه در گردش واحدهای صادراتی، طرح توسعه واحدهای فعال صادراتی، طرح اصلاح ساختار و بهینه سازی مصرف انرژی از اولویت های صندوق در حوزه صدور ضمانتنامه است.
ضمانتنامه مناقصه، ضمانتنامه مزایده، ضمانتنامه حسن انجام کار، ضمانتنامه پیش پرداخت، ضمانتنامه استرداد کسور وجه الضمان/ بیمه/ مالیات، انواع ضمانتنامههای تعهد پرداخت شامل ضمانتنامه پذیرش ریسک اعتبار خریدار، ضمانتنامه پذیرش ریسک خرید مواد اولیه، خدمات و ماشین آلات، ضمانتنامه اعتباری و ضمانتنامه تامین مالی ازجانب اشخاص حقیقی و حقوقی، ضمانتنامه ترخیص موقت/ ترانزیت کالا و ضمانتنامه پرداخت سود و عوارض گمرکی از محصولات و فعالیتهای جدید صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک است.
مقیسه با اشاره به تاسیس صندوق در سال ۸۳ و آغاز عملیات اجرایی آن در سال ۸۶ افزود: این صندوق صرفا با هدف حمایت از صنایع کوچک که کمتر از ۵۰ نفر شاغل دارند ایجاد شده است درحالیکه در دنیا برای تعریف صنایع کوچک به حجم گردش مالی، میزان سرمایه گذاری و داراییها علاوه بر تعداد شاغلین توجه میشود که لازم است ما هم در تعریف صنایع کوچک به این موضوعات توجه کنیم.
محمدحسین مقیسه گفت: سقف ضمانت نامهای صندوق ۳۰ میلیارد ریال است و این صندوق تا ۷۰ درصد اصل و سود تسهیلات بانکی را ضمانت میکند
کد خبر 21496
نظر شما