تناقض آماری در حجم قاچاق

رقم قاچاق به کشور بر اساس مدل های ارزیابی آن متفاوت است و به نظر می رسد باید شرایطی تعریف شود تا مقدار دقیق قاچاق کالا به کشور قابلیت اندازه گیری داشته باشد

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی اگزیم نیوز به نقل از شبکه خبر فرید موسوی نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به این که رقم قابل توجهی از اسکله های دریایی ما تحت نظارت هیچ نهادی نیستند و شناورهای ما ثبت نشده اند گفت: اینها بسترهای قاچاق را فراهم می کنند. مناطق آزاد بستر قاچاق کالا هستند و رقم قابل توجهی از قاچاق کالا از طریق همین شناورها ممکن است وارد شده باشد.
وی گفت: 75 درصد ورود کالاهای قاچاق از مبادی رسمی را نمی توان پذیرفت چون در رابطه با افزایش نظارت ها این رقم بالایی است.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی در ادامه گفت: نزدیک 2 تا  2 و نیم میلیون تن قاچاق بوسیله کولبران و بقیه از طریق مبادی دیگر اتفاق می افتد.
وی گفت: مبارزه با قاچاق کالا و ارز یک عزم ملی می طلبد.
 سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا نیز در این برنامه با اشاره به اینکه 24 روش علمی برای برآورد اقتصاد پنهان در دنیا وجود دارد، گفت: اقتصاد پنهان اقتصادی است که آمار آن در هیچ جایی ثبت نمی شود ولی در حقیقت وجود دارد.
وی افزود: دقیق ترین روشهای ارزیابی اقتصاد پنهان در دنیا که ضریب خطای کمی هم دارد روش برآورد بین عرضه و تقاضا است، که این امر در دستگاه های مختلف از جمله در بانک مرکزی و مرکز آمار و غیره دائما درحال رصد است.
خورشیدی با بیان اینکه این ستاد در سنوات گذشته تلاش کرده تا حجم قاچاق در کشور را برآورد کند، گفت: حجم کل این اقتصاد پنهان براساس برآرودهای دقیقی که صورت گرفته است رقم 12.6 میلیارد دلار در سال 95 بوده است، که این رقم بسیار بزرگی است و به معنای وجود وفور یک چنین اقلام قاچاقی در جای جای کشور است.
به گفته سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا دولت یازدهم با مجموعه اقداماتی که انجام داده توانسته روند ورود اقلام قاچاق به کشور را کند کند.
 وی با انتقاد از روش تفاضل صادارت اقلام سایر کشورها با واردات کشور مقصد به عنوان شیوه ای نامناسب برای ارزیابی میزان حجم قاچاق کالا به کشور گفت: در مجموع معافیت های قانونی برای واردات کالا به کشور، ما به عدد 9 میلیارد دلار می رسیم  که از این میزان باید 2 میلیارد دلارش به صورت قانونی وارد و 7 میلیارد دلار مابقی به صورت معافیتی وارد کشور می شود که در هیچ جایی هم ثبت نمی شود.
خورشیدی با اشاره به اینکه بیش از 60 تا 70 درصد حجم اقلام قاچاق فعلی به کشور نتیجه سوء استفاده از همین رویه هاست، گفت: برآورد حجم اقلام قاچاق به کشور سناریو محور است، متاسفانه گمرک در سال 94 براساس مدلی که از سوی آقای عبدالملکی به عنوان روشی دقیق برای ارزیابی میزان قاچاق کالا به کشور مطرح می شود به حجم 7 میلیارد دلار اقلام قاچاق به کشور رسید درحالی که حجم واقعی واردات کالای قاچاق به کشور 15 میلیارد دلار بوده است.
به گفته خورشیدی ستاد روی نظرات کارشناسی و اطلاعات موجود برآورد دقیقی دارد و بر اساس اطلاعات دقیق، در نظر گرفتن همه متغیرها و مداخلات مختلف به عدد دقیق 12.6 میلیارد دلار رسیده است.
 سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا با بیان اینکه حداکثر کالایی که در سال 95 به صورت قاچاق وارد کشور شده کمی بیشتر از 30 درصد و از مبادی اصلی بوده است، گفت: این میزان حدودا 4 میلیارد دلار است و مابقی اقلام قاچاق از سایر مبادی، خلا های مرزی، کوله بری، ته لنجی، تجارت چمدانی و غیره وارد کشور شده است.
وی افزود: امروز قاچاق ته لنجی سازمان یافته است که بنام کوله بر و به کام قاچاقچی دانه درشت تمام می شود.

 

کد خبر 21300

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 0 =