به گزارش اگزيم نيوز، مجتبی خسروتاج در حاشیه اجلاس مشترک ایران و ویتنام در محل سازمان توسعه تجارت اظهار کرد: ویتنام با وجود اینکه فاصله زیادی از لحاظ جغرافیایی با ایران دارد اما اقتصاد آن به گونهای است که در بسیاری از زمینهها به کالاهای ایرانی نیاز دارد.
وی افزود: میزان صادرات کالای غیرنفتی ما در سال 92، 885 میلیون دلار بود اما در 4 سال اخیر بر اساس فعالیتهای انجام شده این رقم افزایش یافت به طوریکه در سال 95 توانستیم میزان آن را به 395 میلیون دلار برسانیم.
رئیس سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه صادرات غیرنفتی ما به ویتنام متنوع است گفت: محصولات مختلفی مانند پتروشیمی، غذایی، فلزی و ساختمانی و ... به این کشور صادر میشود.
وی تصریح کرد: ویتنامیها برای بهبود طراز تجاری خود به دنبال صادرات برنج به ایران هستند و امیدوارم مانند گذشته برنج خود را به ایران صادر کنند.
وی یادآور شد: کل صادرات ویتنام به ایران 40 میلیون دلار بوده که این امر نشان میدهد که طراز تجاری صادرات کالای غیرنفتی ما به این کشور مثبت است.
معاون وزیر صنعت با بیان اینکه توسعه همکاریهای بانکی در بهبود روابط دو کشور موثر است گفت: مذاکراتی در این خصوص در حال انجام است به طوریکه مقامات بانکی ویتنام در ایران حضور داشتند و با همتایان خود در ایران دیدار کردند.
خسروتاج گفت: توسعه خدمات فنی و مهندسی و صادرات کالا نیازمند پشتیبانی بانکی است که امیدواریم این شرایط هر چه زودتر بهبود یابد.
وی افزود: انواع ماهیان دریایی ایران میتواند به کشور ویتنام صادر شود همانطور که سال گذشته صادر شد اما برای توسعه صادرات این محصول نیازمند توافقات قرنطینهای هستیم به همین منظور روز گذشته توافقاتی صورت گرفت که میتواند منجر به توسعه صادرات ما در بخش شیلات باشد.
آمادگی ایران برای برقراری تجارت ترجیحی با ویتنام
وی همچنین یادآور شد که آمادگی برقراری تعرفههای ترجیحی میان دو کشور و جود دارد تا در آینده به سمت تجارت آزاد با این کشور حرکت کنیم.
معاون وزیر صنعت همچنین گفت: درباره تولید مشترک آلومینیوم در ایران نیز صحبتهایی صورت گرفته است و در مجموع باید اشاره داشت که انگیزه بالایی برای توسعه روابط در بخشهای مختلف یاد شده و توسعه توریسم وجود دارد.
تحریمها اثری در روابط ایران و قطر نداشت
خسروتاج در ادامه صحبتهای خود درباره تجارت ایران با قطر گفت: قطر یکی از کشورهای همسایه ایران است که ایرانیهای زیادی در آنجا حضور دارند و رفت آمد میان دو کشور در گذشته وجود داشته و دارد به طوریکه حتی موضوع تحریمها نیز اثری در روابط ما نداشت اما در ماههای گذشته صادرات ما به این کشور بیشتر شده است.
وی گفت: بیشترین نیاز قطر در مقطع فعلی به مواد غذایی است که محصولات غذایی ما اکنون در این کشور وجود داشته و به طور مرتب صادر میشود.
وی با اشاره به حجم کوچک بازار قطر گفت: مشکلی برای صادرات به قطر نداریم به طوریکه جمعیت این کشور تنها 2.4 میلیون نفر است و هرگز با بازار بزرگی مانند روسیه قابل مقایسه نیست. جمعیت روسیه 80 تا 90 برابر جمعیت قطر است و تنها یکی از استانهای ما میتواند نیاز قطر را تامین کند.
نظر شما