به گزارش اگزيم نيوز، در میزگردی که با حضور قائم مقام بانک مرکزی و تنی چند از مدیران و کارشناسان بانکی برگزار شد، موضوع سود بانکی مورد بررسی قرار گرفت.
در این باره عقیلی کرمانی - مدیرعامل بانک خاورمیانه - تاکید کرد که با دستور نمیتوان نرخ سود را کاهش داد. باید بتوانیم از بازار سرمایه استفاده کرده و در جهت تامین نقدینگی، اتکای کامل به منابع بانکی را تعدیل کرد.
وی با اعتقاد به اینکه ایجاد بازار بدهی کارا میتواند تنها راه موجود باشد گفت: در حال حاضر اوراق دولتی خود با مشکلات بسیاری مواجهاست، این در حالی است که باید بتوان فضای فعالیت شرکتها را باز گذاشته تا بتوانند با ورود به بازار سرمایه منابع خود را تامین کنند.
کرمانی خاطرنشان کرد: باید بتوان معمای سود بانکی را حل کرد این جای تامل دارد که چرا تورم از حدود ۴۰ تا تکرقمی شدن پیش رفته، اما نرخ سود همچنان بالاست. در ادامه افخمی - مدیرعامل بانک صنعت و معدن - نیز به مواردی اشاره داشت و گفت که باید بتوان به بازارهای بینالمللی جهت تامین منابع توجه ویژهای داشته باشیم.
وی همچنین به اهمیت اعتبارسنجی مشتریان بانکها اشاره کرد و گفت: آیا بانکها میتوانند در حال حاضر ریسک مشتریان خود را به طور کامل ارزیابی و مورد بررسی قرار دهند. این درحالی است که اگر ریشهیابی کنیم حتما تعداد زیادی از مشتریانی که از منابع بانکها استفاده کردهاند، به خوبی اعتبارسنجی نشدهاند.
افخمی در ادامه به اهمیت بازدهی بنگاههای اقتصادی در استفاده از منابع بانکی اشاره کرد و گفت: باید مورد بررسی قرار گیرد که بنگاههای اقتصادی تا چه حد میتوانند در مقابل منابعی که دریافت میکنند، بازده داشته باشند.
در بخش دیگری از این میزگرد قائم مقام بانک مرکزی به ارائه اظهاراتی پرداخت و گفت: در حال حاضر وقتی ترازنامه بانکها را بررسی میکنیم مشاهده میشود که با سلامتی همراه نیست. به این معنا که تمام داراییهای ثبت شده در ترازنامه بانکها به لحاظ اقتصادی داراییهایی مولد و درآمدزا نیستند بنابراین بخش عمدهای از این داراییها به صورت مصوبات غیرجاری وجود دارند که ۶۰ درصد این مطالبات مشکوک الوصول و امیدی به وصول آنها نیست.
کمیجانی با بیان اینکه باید داراییهای بد بانکها را از ترازنامه آنها پاکسازی کرد و منابع جدید در اختیار نظام بانکی قرار گیرد، ادامه داد: علاوه بر آن بخش دیگری از داراییها وجود دارد که به شدت و به میزان داراییهای غیرجاری نیستند بلکه از نوع داراییهایی هستند که مطالبات بانکها از دولت به شمار رفته و ظاهرا ریسک پایینتری در ترازنامه شبکه بانکی دارند.
وی یادآور شد: موضوع سپردههای خوب و بد را بانک مرکزی به جدیت بررسی کرده اما به نتایج قانعکنندهای نرسیدیم که بخواهیم بخشی از سود سپردههای بانکی را خوب و بخش دیگر را بد بدانیم. چرا که سپردهگذار بخشی از سود را مجددا سپردهگذاری کرده و در این حالت حق او است که هر زمان اراده میکند، نظام بانکی پاسخگویش باشد.
نظر شما