رئیس اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر لزوم ائتلافسازی درونی و شراکت خصوصی و دولتی برای تعیین نقشه راه کشور گفت: بخش خصوصی نیازمند صدای رسا و یکپارچه است. تولید ما پیرو تولید جهانی نیست اما مصرف ما از مصرف جهانی پیروی میکند و این همان شکافی است که در رقابت ما با تولید جهانی به وجود آمده است. غلامحسین شافعی عصر یکشنبه در همایش فعالان اقتصادی استان همدان اظهار کرد: اگر چه اتاق بازرگانی همدان از نظر کمی اتاق وسیعی نیست اما وزن بالایی دارد.
وی با بیان این که اقداماتی که در اتاق بازرگانی همدان صورت گرفته، میتواند به عنوان چراغ راهی برای اتاق بازرگانی ایران باشد، افزود: تلفیقی در اتاق بازرگانی همدان یافتم که قابل ستایش است و آن یکپارچگی و وحدت تشکلهای استان و تعامل سازنده بین دولت و بخش خصوصی است. شافعی ادامه داد: امروز بخش خصوصی نیازمند صدای رسا و یکپارچه، ائتلافسازی درونی و شراکت خصوصی و دولتی برای تعیین نقشه راه این کشور است.
وی با اشاره به ائتلافسازی صورت گرفته در اتاق بازرگانی همدان تاکید کرد: امیدوارم این حرکت ادامه یابد و اصل اساسی که باید به آن توجه کنیم در بخش تولید، این است که تولید ما تاکنون نتوانسته از تولید جهانی پیروی کند اما مصرف ما از مصرف جهانی پیروی می کند و این همان شکافی است که در رقابت با تولید جهانی به وجود آمده است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران محدودیت های ناشی از تحریم ها و محدودیت های تکنولوژیکی را به عنوان علت به وجود آمدن شکاف میان تولید ایران و جهان بیان کرد و گفت: برای حمایت از بخش خصوصی قرار بود ۳۰ درصد از سود درآمدهای حاصل از هدفمندی یارانه ها به حمایت از بخش خصوصی اختصاص یابد که محقق نشد و همین امر تولیدکنندگان ما را به مرحله ای رسانده که هر لحظه ممکن است از صحنه بازار خارج حذف شوند.
شافعی خاطرنشان کرد: دیدگاهی که باید مورد توجه قرار گیرد این است که با استفاده از نوآوری در تولید می توانید بازار خوبی برای خود ایجاد کنید. سیاست گذاران باید به گونه ای عمل کنند که با کمک و حضور بخش خصوصی، اقتصاد را به جلو سوق دهند. وظیفه اصلی ما خشکانیدن سرمنشاء ایجاد کننده مشکل است و در این راستا، شراکت بخش خصوصی و دولتی باید در تدوین برنامه ها صورت گیرد و از تصویب سیاست های نادرست جلوگیری شود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران رشد و توسعه را دو مقوله جدا ارزیابی کرد و افزود: رشد هیچگاه ضامن رسیدن به توسعه پایدار نیست و رفتن به سمت توسعه پایدار می تواند رشد ایجاد کند اما هر رشدی نشان دهنده توسعه پایدار نیست. شافعی توسعه پایدار را دارای الزامات خاص دانست و گفت: این مقوله نیاز به توجه جدی دارد و با ایجاد شفافیت مالی و رعایت کدهای اخلاقی می توانیم اعتماد قوای حاکمیتی را نسبت به بخش خصوصی افزایش دهیم.
وی با تاکید بر این که با افزایش اعتماد قوای حاکمیتی نسبت به بخش خصوصی، نقش این صنف سازنده تر خواهد بود، اظهار کرد: باید این تفکر ایجاد شود که بخش خصوصی نفع شخصی را در نفع ملی می بیند. وی با اشاره به تشکیل مرکز رتبه بندی بخش خصوصی در اتاق بازرگانی بیان کرد: این روند در حال انجام است و مرکز رتبه بندی راه اندازی شده و با عملکرد آن حق به حق دار خواهد رسید.
نظر شما