حمایت های بانک توسعه صادرات از اقتصاد دانش بنیان

دکتر صالح ابادی حمایت از اقتصاد دانش بنیان را که به ارتقای توان نخبگان در داخل کشور منتهی شده و شرایطی برای توسعه زمینه های این نوع اقتصاد فراهم می کند از زمینه های مسئولیت اجتماعی بانک توسعه صادرات اعلام کرد

مدیرعامل بانک توسعه صادرات با تأکید بر این که بنگاه های اقتصادی و مجموعه هایی که در اقتصاد کشور فعال هستند به طور قطع مسئولیت های اجتماعی نیز دارند گفت: اما طبیعی است که این مسئولیت اجتماعی به اشکال مختلف در بخش های مختلف معنا و مفهوم پیدا می کند، به عنوان مثال در بانکی مانند بانک توسعه صادرات، درحوزه صادرات به این امر کمک می شود.

علی صالح ابادی افزود: ما به عنوان بانک توسعه صادرات یکی از کارهایی که در حوزه مسئولیت اجتماعی به آن می پردازیم، حمایت از فعالیت های دانش بنیان است، لذا در حوزه اقتصاد دانش بنیان سعی می کنیم حمایت به گونه ای باشد که از دانش و توان نخبگان در داخل کشور استفاده شود تا بتوانند ایده های خود را به شکل تجاری در بیاورند. بنابراین تامین مالی حوزه دانش بنیان یک مسوولیت اجتماعی است و در بانک توسعه صادرات با توجه به اینکه هدفمان کمک به صادرات است،حمایت از حوزه دانش بنیان را به بخش هایی معطوف کردیم که بعدا می تواند ظرفیت صادراتی داشته باشد.

صالح ابادی افزود : در این حوزه صندوقی به نام صندوق توسعه و نوآوری شریف داریم که با کمک دانشگاه صنعتی شریف و مرکز توسعه تکنولوژی ایجاد کردیم و خط اعتباری 20 میلیارد تومانی برای آن در نظر گرفتیم تا بتوانیم به توسعه نوآوری ها و توسعه اقتصاد دانش بنیان کمک کنیم.در تامین سرمایه بانک هم، صندوق های vc را در برنامه قراردادیم و در این راستا از سازمان بورس مجوز گرفتیم تا با ایجاد این صندوق ها در راستای عمل به مسوولیت اجتماعی گام برداریم.
وی افزود: که اقدامات خوبی انجام شده و اقدامات متعددی در برنامه قرار دارد که وضعیت بانک را در این حوزه به سطح مطلوب رسانده است.
به هر حال بانک هم یک بنگاه اقتصادی است و باید سودده باشد که بتواند فعالیت مداوم داشته باشد، ضمن اینکه بانک از یک سو وکیل سپرده گذار است و از سوی دیگر با توجه به اینکه در کشور نسبت کفایت سرمایه بانک ها پایین است و بیشتر به سپرده هایی که جذب می کنند متکی هستند، سپرده گذار توقع دارد که بانک منابع را در جایی هزینه کند که سودده باشد. بنابراین ضمن اینکه بانک به مسوولیت اجتماعی می پردازد باید در جاهایی سرمایه گذاری کند که حقوق سپرده گذاران ضایع نشود.بنابراین در حوزه عمل به مسوولیت اجتماعی توقع از بانک ها باید منطقی باشد.
مدیر عامل بانک صادرات گفت : به طور قطع منابع لازم در این بخش نباید از محل سپرده ها تامین شود زیرا بانک از سپرده گذار وکالت دارد و همان طور که گفتم توقع از بانک این است که در محلی سرمایه گذاری کند که بازده حداقلی وجود داشته باشد.
وجوه اداره شده یکی از راهکارهای تامین مالی برای عمل به مسوولیت اجتماعی است. به عنوان مثال منابعی نزد بانک از سوی یک مجموعه سپرده گذاری می شود تا از محل سود آن به این بخش کمک شود.
وی تصریح کرد : یک نمونه از این موارد صندوق توسعه نوآوری و شکوفایی است که از محل منابعی که دولت به این حوزه اختصاص می دهد از این بخش حمایت می کند.
به عنوان مثال این منابع می تواند نزد بانک با نرخ سود مناسب سپرده گذاری شود و بانک با تلفیق این منابع با منابع خودش تسهیلات با نرخ سود مناسب پرداخت کند.در واقع نیاز است که سازمان ها، نهادها و یا اشخاصی به عنوان بازوی کمکی با سپرده گذاری، تخفیف نرخ و یا پرداخت یارانه در عمل به مسوولیت اجتماعی به بانک کمک کنند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کد خبر 20126

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 13 =