رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه گفت: قانون جدید ویزا از سوی آمریکا مورد انتقاد است، متاسفانه این اقدام می تواند مانعی برای حضور هیات های تجاری و سرمایه گذاران خارجی به کشورمان باشد.
علی سنگینیان، رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران در گفت و گو با اگزیم نیوز بیان کرد: کشور ما در راستای توسعه یافتگی به حضور سرمایه گذاران خارجی نیاز دارد، تحلیلها و عملکرد کشورهای توسعه یافته نشان دهنده آن است که تنها با اتکا به منابع داخلی نمی توان یک کشور را از رکود خارج کند، بنابراین با الگو برداری از این کشورها می توان طرحهای توسعهای را با همکاری سرمایه گذاران اجرایی کرد.
وی با اشاره به برطرف شدن مشکلات حضور سرمایه گذاران بیان کرد: خوشبختانه پس از توافق هستهای سرمایهگذاران زیادی از کشورهای مختلف خواهان حضور در کشورمان شده اند، برخی از هیاتهای تجاری طی چند هفته اخیر با ملاقات مسئولان عالی رتبه و شرکت های مد نظر خود سعی بر شناخت و بررسی جوانب مختلف در کشور داشته اند، باید بگوییم حضور اولیه آنها در کشور صرفا برای شناسایی دقیق شرکای ایرانی خود است، برخی گمان می برند که حضور این هیات ها بیشتر جنبه نظارتی دارد درصورتی که این دیدگاه اشتباه است.
رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه افزود: متاسفانه حدود 10 سال از بازارهای بین المللی دور بوده ایم که این موضوع پیامدهای منفی را برای شرکت های صادر کننده همچنین رتبه جهانی ایران در بازارهای جهانی داشته است، اما هم اکنون که به عنوان یک فرصت طلایی در دنیا مطرح شده ایم طبیعی است که هیات های تجاری نخستین حضور خود را بر مبنای سنجیدن موقعیت و طرفین قرار داد خود بگذارند. از سوی دیگر بهتر است بستر را برای حضور این افراد هموار کنیم تا بتوانیم با آشنایی کامل قرار دادهایی مطمئن داشته باشیم.
سنگینیان در خصوص بثمر رسیدن سرمایه گذرای های جدید بیان کرد: چون هنوز محدودیت های تحریم برطرف نشده همچنین تصمیمات سرمایه گذاری تصمیماتی بلند مدت است نباید نتیجه گیری زود هنگام داشت. از طرفی سرمایه گذاران خارجی باید مطمین شوند تا ثبات اقتصادی که فعلا در کشور حاکم است ادامه می یابد، شرکای داخلی هر کدام باید فعالیتهای مشترک خود را تعریف کنند همه این اقدامات پروسه هایی زمان بر است اما به طور کل شروعی خوب و مناسب داشته ایم و امیدواریم با توجه به توافقات و حذف موانع شاهد حضور بیشتر هیات های تجاری باشیم،همچنین ما باید هشیار باشیم تا به بازار مصرفی دیگر کشور ها تبدیل نشویم در غیر این صورت هیچ سود دهی و بازدهی مثبتی نخواهیم داشت.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا عدم حضور هیاتهای آمریکایی به ایران تاثیری بر حضور دیگر سرمایه گذاران دارد؟ گفت: حضور هیات های آمریکایی یا فعالیت با آنها موضوعی پیچیده تر از توافق هسته ای است، خط قرمز های سیاسی همچنان پربرجاست به نظر می رسد عدم حضور آنها تاثیر مستقیمی بر حضور برخی هیات های تجاری اروپایی داشته باشد چرا که فعالیت برخی از آنها منوط به رفتار بانکی و سیاست های آمریکا با ایران است بنابراین برخی شرکت های بزرگ دنیا ترجیح میدهند تابع آنها باشند.
سنگینیان در خصوص تغییر رویه آمریکا نسبت به تبعه های ایرانی گفت: محدودیت ورود افراد تبعه ایران ،عراق، سودان و سوریه و کسانی که در طول پنج سال گذشته به این کشورها سفر کردهاند به آمریکا مورد انتقاد است. زمانی که از لغو تحریم ها صحبت می شود نباید اقدامات اینچنین صورت گیرد، متاسفانه این اقدام می تواند مانعی برای حضور هیات های تجاری و سرمایه گذاران خارجی به کشورمان باشد.
رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه با اشاره به بهرهوری اقتصادی ایران در منطقه گفت: هر کشوری برای توسعه فعالیت اقتصادی و سرمایهگذاری خود در قالب پیمانهای منطقهای تبادلات خود را آغاز می کند اما از آنجایی که همسایگان ایران درگیر جنگ های داخلی و تنش های سیاسی هستند شرایط اقتصادی بی ثباتی بر منطقه حاکم است، به موجب این امر نمی توانیم با خیال آسوده در بازار آنها سرمایهگذاری کنیم اما کشورهایی مانند ترکیه و روسیه میتوانند کشورهایی برای سرمایه گذاری با دید بلند مدت باشند. در نهایت به سرمایه گذارای از کشورهای توسعه یافته برای رشد صنایع خود نیازمندیم.
نظر شما