در ایران به دلیل محدود و ضعیف بودن بازار سرمایه پساندازکنندگان بیشترین انتخاب خود را از بین دارایی های منقول و غیرمنقول، طلا ، ارز و سپرده های بانکی انجام میدهند. حال با توجه به روند کاهشی نرخ تورم انتظار بر این است که نرخ سود سپردهها نیز متناسب با آن کاهش یابد.
اخیرا مدیران عامل بانکها گرد هم آمدهاند تا در رابطه با کاهش نرخ سود بانکی به توافق برسند. اگرچه هنوز صورت جلسهای از جلسه شورای هماهنگی بانکها منتشر و نتیجه نهایی اعلام نشده است ولی بنابر آنچه برخی مدیران حاضر در این جلسه اعلام کردهاند، نرخ سود سپرده بانکی دو درصد کاهش پیدا خواهد کرد در اینصورت، نرخ سود سالانه از 20 به 18 درصد خواهد رسید.
در همین راستا سیده فاطمه مقیمی عضو اتاق بازرگانی تهران با اشاره بر اثرات این تصمیم بر تولید و صادرات به اگزیم نیوز گفت: سود بالای بانکی سبب میشود که سرمایه ها و تولید به سمت سپرده های بانکی هجوم آورند. سپرده گذاری در بانکها نوعی سرمایه گذاری با ریسک پایین است و لذا اگر سود سپردهگذاری در بانکها بالا باشد سرمایه از گردش منطقی آن خارج شده به سمت سپرده گذاری در بانکها حرکت خواهد کرد.
وی در ادامه صحبت های خود با اشاره به این نکته که با وجود نرخ سود بالا در نظام بانکی برای سرمایهگذار دیگر منافعی وجود ندارد که سرمایه خود را به سمت تولید هدایت کند از این تصمیم بانکها در کاهش نرخ سود بانکی حمایت کرد. مقیمی در پایان افزود با اجرایی شدن این سیاست سرمایه های موجود در بانکها به سمت تولید حرکت کرده و به تبع آن اشتغال و صادرات نیز افزایش خواهد یافت.
نظر شما