یک کارشناس بازار مالی گفت: راه اندازی بورس ارز، پوشش ریسک قابل قبولی ایجاد میکند که در حوزه تجارت میتواند تاثیرات مثبتی به همراه داشته باشد.
مهدی تقوی، استاد دانشگاه علامه طباطبایی در گفت و گو با اگزیم نیوز گفت: مشکلات معاملات ارز با توجه به نوسان هایی که وجود دارد مانند سریالی تکراری در بازار دنبال میشود اما با راه اندازی بورس ارز در بورس کالا به نظر می رسد که پوشش ریسک معاملات ارزی به حداقل برسد و نرخ های متفاوت در بازار ارز ثبات داشته باشد. بورس ارز می تواند بازار آزاد را ساماندهی کند، به طوری که پراکندگی معاملات ارزی به حداقل برسد.
این کارشناس بازار مالی و تجارت بین الملل افزود: حضور کارشناسان در بازارهای مختلف به ثبات و توسعه معاملات کمک می کند، بورس های کالایی مختلف دنیا نیز بر پایه نظرات کارشناسی اداره می شود، به تبع این موضوع بورس کالای کشورمان هم کارشناس و متخصصانی برای خرید و فروش کالاها را دارد که تا کنون توانسته بازارگردانی خوبی را در این بازار کالایی داشته باشند.
وی با اشاره به گسترش شعبات بورس کالا به منظور رشد راه اندازی بورس ارز در نقاط مختلف کشور بیان کرد: خریداران و فروشندگان باید معاملات خود را از شیوه سنتی به مدرن تغییر دهند به طور مثال با حضور و استقبال از بورس ارز می توانند درصد ریسک معاملات ارزی را به حداقل برسانند، همچنین بورس کالا باید تدابیری برای گسترش شعبات خود در شهرهای مختلف کشور داشته باشد، اگر این موضوع اتفاق بیوفتد نه تنها بورس ارز با رونق همراه می شود بلکه رینگ های صادراتی هم توسعه می یابد.
تقوی با تاکید بر اینکه راه اندازی بورس ارز به معنای حذف صرافی ها نیست، اظهار کرد: با راه اندازی معاملات آتی سکه در بورس کالا صرافی ها و بانک ها به خرید و فروش سکه ادامه دادند یعنی این تالار معاملاتی برای حذف بانک ها و صرافی ها نبود، هم اکنون با اخذ مجوز برای راه اندازی بورس ارز صرافی ها نباید نگران حذف شدن باشند، چرا که شیوه معاملات و عرضه و تقاضا در بورس کالا متفاوت از بازار آزاد است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: هم اکنون بزرگترین عرضه کننده ارز در کشور بنا به معاملات نفتی، دولت است، با این شرایط دولت هم با استقبال از این طرح میتواند عرضه های خود را در بورس ارز داشته باشد، همچنین این بازار به تعاملات گسترده با بانک مرکزی به منظور جلوگیری از مشکلات مختلف نیاز دارد.
این کارشناس ارز و تجارت بین الملل در پاسخ به سوالی مبنی بر آنکه راه اندازی بورس ارز چه تاثیری بر تجارت خواهد گذاشت؟ بیان کرد: نوسان های غیر طبیعی و غیر منتظره قیمت ارز مشکل اصلی صادرکنندگان و واردکنندگان است که برای معاملات خود نمی توانند پیش بینی ها و برنامه ریزی دقیق داشته باشند، بدین ترتیب بورس ارز با پوشش ریسک میتواند نوسان را به حداقل برساند و هزینه مبادلات و معاملات را کاهش دهد که نتیجه این امر توسعه تجارت است.
نظر شما