ارتقای عملکرد لجستیکی ایران

رئیس کل گمرک کشور : برای نخستین بار روند نزولی رتبه لجستیک کشور متوقف و شاهد صعود قابل توجهی در بهبود عملکرد لجستیکی ایران هستیم

رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست با رئیس کل گمرک و اعضای هیأت رئیسه گمرکات کشور  گفت: دولت می تواند در مورد تجمیع عوارض گمرکی به مجلس لایحه ارائه دهد.

«علی لاریجانی» با بیان این مطلب افزود: طرحی هم با همکاری معاونت قوانین (می تواند) تدوین شود و بر اساس آن تجمیع عوارض گمرکی صورت گیرد و پس از آن عوارض هر دستگاه با ایجاد ساز و کاری مشخص به آنها پرداخت شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اجرای طرح پنجره واحد اقدام خوبی بوده که توسط گمرک انجام شده و برای این کار از جوانان ایرانی استفاده شده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به بررسی قانون پنج ساله ششم توسعه در کمیسیون تلفیق افزود: برای کمبود ایکس ری در گمرکات می توان در برنامه ششم توسعه پیش بینی کرد که ظرف پنج سال تا پایان برنامه ششم به هر مقدار که با کمبود ایکس ری و جی پی اس در گمرکات مواجه هستیم تا پایان برنامه تأمین شود.
لاریجانی با تأکید بر لزوم تجمیع عوارض گمرکی ادامه داد: زمانی تجمیع عوارض گمرکی انجام می شد، اما پس از مدتی متوقف شد و مجلس و دولت با همکاری یکدیگر بار دیگر می توانند تجمیع عوارض را احیا کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تبعات نامناسب قاچاق برای به اقتصاد کشور تصریح کرد: نمی توان اقتصاد کشور را رها کرد و حتما باید با قاچاقچیان برخورد جدی صورت گیرد و گمرک کشور می تواند گزارشی تفصیلی درباره حجم قاچاق و نحوه قاچاق کوله بری به مجلس ارائه دهد و در همین راستا باید در قانون برنامه ششم توسعه برای ساماندهی کوله برها تدابیری اندیشید.

کشف 300 تن مواد مخدر در سال گذشته با استفاده از فناوری ایکس ری
«مسعود کرباسیان» رئیس کل گمرک کشور در ابتدای این نشست با اشاره به اجرای طرح پنجره واحد گمرکی گفت: با اجرای طرح پنجره واحد دیگر نیازی به حضور فیزیکی افراد در گمرک نیست و ایجاد صف های طولانی کاهش یافته و زمان انجام تشریفات گمرکی و امکان تبانی به حداقل رسیده است و همچنین دیگر ارباب رجوع در گمرکات دیده نمی شود بلکه اسناد به گمرک ارائه می شود.
رئیس کل گمرک کشور با اشاره به معایب صدور پروانه سبز گمرکی به صورت کاغذی افزود: صدور پروانه سبز گمرکی به صورت کاغذی، به عنوان اسناد مثبته گمرکی برای محموله های قاچاق به دفعات مورد بهره برداری قرار می گرفت و به دستگاه های نظارتی ارائه می شد که گزارشات متعددی دال بر تکثیر، سرقت پروانه، سوء استفاده و جعل اسناد وجود دارد.
وی با بیان اینکه یکی از مزایای جدید گمرکی به کارگیری کدهای یکتای کالا (TSC) است ادامه داد: از مزایای به کارگیری کدهای یکتا شناسایی کلیه کالاها در فرایند تجارت با استفاده از کدهای یکسان بعنوان اصلی ترین رکن اثر بخشی سامانه های اطلاعاتی در این حوزه و امکان تعیین سیتماتیک ارزش کالاهای وارداتی بدون نیاز به کارشناسی انسانی با استفاده از سوابق بانک اطلاعاتی هر ردیف از کدهای یکتای کالا است.
کرباسیان با اشاره به اینکه تا پیش از سال 1392 صرفاً 5 دستگاه ایکس ری وجود داشته که به صورت کامل مورد بهره برداری قرار نمی گرفته است یادآور شد: در حال حاضر 12 دستگاه ایکس ری وجود دارد که روزانه به طور متوسط 150 اسکن انجام شده و تصاویر به مرکز به منظور بررسی منتقل می شود اما با این حال هنوز 10 دستگاه ایکس ری کم است که باید به گمرکات کشور اضافه شود.
وی افزود: در سال گذشته 300 تن مواد مخدر به دلیل استفاده از فناوری ایکس ری و جی پی اس در گمرکات کشف شده است و با همکاری وزارت دفاع قرارداد ساخت چند ایکس ری با این وزارتخانه بسته شده که به بودجه نیاز دارد و بانک ها باید در این زمینه با گمرک همکاری کنند.
کرباسیان با بیان اینکه کارت های بازرگانی اجاره ای عمدتا به نام بانوان گرفته می شود ادامه داد: خانمی بوشهری 600 دستگاه پورشه وارد کشور کرده و پس از مشخص شدن نام و مشخصات وی توسط گمرک بر علیه سازمان گمرک کشور شکایت کرده است و متاسفانه دستور داده شده که 600 خودرو آزاد شود.
وی با اشاره به مزایای عضویت در سامانه IPM اظهار کرد: سامانه IPM توسط سازمان جهانی گمرک و با مشارکت شرکتهای تولیدی در سراسر جهان جهت شناسایی کالاهای تقلبی از برند های اصلی و جلوگیری از عرضه و ترخیص این کالاها در کلیه گمرکات کشورهای عضو سازمان جهانی گمرک ایجاد شده است که عمده کالاهای موجود در این سامانه محصولات دارویی هستند.

*طرح شبنم به دلیل عدم جامعیت با شکست مواجه شد
کرباسیان با بیان اینکه در سال های گذشته امکان ردیابی و شناسایی کالای قاچاق از دغدغه های اصلی دستگاه های متولی در امر مبارزه با قاچاق کالا بوده است افزود: این دغدغه منجر به تولید کد شناسه کالا نظیر طرح شبنم شد که متاسفانه به دلیل عدم جامعیت، طرح مزبور با شکست مواجه شد بنابراین گمرک جمهوری اسلامی ایران در راستای اجرای سیاست‌های کنترل هوشمند ورود کالا به کشور و به منظور تسریع و شفاف‌سازی فرایند واردات تلفن همراه، افزایش دقت در کنترل‌های گمرکی، نسبت به ثبت و دریافت شماره شناسه گوشی‌های وارداتی از آذر ماه سال گذشته اقدام کرد.
وی با اشاره به توافق بعمل آمده بین گمرک و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای ثبت شماره شناسه گوشی های وارداتی ادامه داد: اطلاعات شناسه گوشی های وارده از مبادی رسمی در اختیار وزارت مذکور قرار گرفته تا صرفاً نسبت به فعال سازی سریال های مورد اشاره اقدام شود و مطمئناً با این توافق امکان فعال سازی سریال سایر گوشی های تلفن همراه که از مبادی غیر رسمی وارد کشور شده اند، به دلیل عدم وجود در بانک اطلاعات گمرک میسر نخواهد بود.
کرباسیان افزود: با این راهکار بسیار هوشمند و مناسب، انگیزه ورود کالای مذکور از مبادی غیر رسمی به صفر خواهد رسید و این اقدامات منظور شناسایی کالاهای وارده از مبادی غیر گمرکی برای سایر کالاهای مشابه دیگرنیز امکان پذیر است.

*عملکرد لجستیکی ایران روندی صعودی داشته است
وی با اشاره به فساد در سیستم کاغذی گمرک ادامه داد: در سال 1391 در 16 پرونده مشاهده شده که افراد ارز مرجع برای واردات گندم دریافت کردند اما هیچ وارداتی صورت نگرفته است و با ایجاد سیستم آنلاین از فساد در گمرکات بسیار کاسته شده و وضعیت گمرکات به مراتب بهتر از گذشته شده است.
رئیس کل گمرک کشور تصریح کرد: براسـاس جدیدترین گـزارش دوسـالانه منتشـر شده از سـوی بانک جهـانی در خصـوص شـاخص عملکرد لجستیک سال 2016، رتبه ایران در این شاخص بین المللی با صعود 18 پله ای به رتبه 96 ارتقاء و برای نخستین بار روند نزولی رتبه لجستیک کشور متوقف و شاهد صعود قابل توجهی در بهبود عملکرد لجستیکی ایران هستیم.

کد خبر 14793

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 7 =