«علی طیب نیا» وزیر امور اقتصادی و دارایی در جمع اعضای ستاد راهبری پروژه های اولویت دار اقتصاد مقاومتی، گفت: بدون تردید باید بگوییم که طرح جامع مالیاتی مهمترین طرح اقتصادی دو دهه اخیر کشور است که اجرای آن می تواند منشاء تحولات اساسی در اقتصاد ملی ما باشد. طیب نیا افزود: یکی از مولفه های اصلی اقتصاد مقاومتی، کاهش وابستگی به نفت است، موضوعی که همواره طی دهه های اخیر از سوی صاحب نظران و مسوولان به عنوان یک دغدغه جدی مطرح بوده و از مهمترین طرح هایی است که در چارچوب سیاست های اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب در دستور کار دولت قرار گرفته است.
به گزارش اگزیم نیوز وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه گفت: در جلسه اخیر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی نیز که با حضور معاون اول رئیس جمهوری برگزار شد، وی ضمن ابراز رضایت از روند پیشرفت پروژه، بر اولویت دار و مهم بودن طرح جامع مالیاتی تاکید مضاعف داشت.
طیب نیا تاکید کرد: این طرح یک طرح پویاست و مجریان آن باید توجه داشته باشند که طراحی و اجرای آن باید به گونه ای باشد که درجه تمکین مودیان مالیاتی را با رضایتمندی بالا ببرد و همچنین زمینه تحقق عدالت در مالیات ستانی و ارتقاء رضایت عمومی را در پی داشته باشد.
وی با اشاره به گزارش ارایه شده در این جلسه گفت: براساس گزارشی که ارایه شده می توان با اطمینان گفت که روند پیشرفت پروژه رضایت بخش است اما باز هم نیاز به کار جهادی و تلاش مجاهدت گونه داریم تا به وعده ای که به مردم داده ایم بتوانیم عمل کرده و انشاالله تا پایان سال جاری شاهد استقرار این طرح در نظام مالیاتی کشور باشیم.
وی افزود: یقین داشته باشید که تحقق این هدف و استقرار کامل طرح جامع مالیاتی باقیات صالحاتی برای همه دست اندرکاران این طرح خواهد بود، زیرا اجرای آن سبب تحقق عدالت مالیاتی، حراست از بیت المال، شفافیت اقتصادی و رعایت هرچه بیشتر حقوق مردم خواهد شد .
طیب نیا در پایان به عملکرد مناسب سازمان امور مالیاتی در 6 ماهه سال جاری اشاره کرد و بیان داشت: خوشبختانه سازمان امور مالیاتی در 6 ماهه اول سال جاری عملکرد خوبی داشته و امسال ضمن افزایش درآمدهای مالیاتی شاهد کاهش قابل ملاحظه نارضایتی مودیان نیز بوده ایم که جای خرسندی دارد.
دکتر علی اکبر نیکواقبال در این رابطه اخذ مالیات را ابزار مهم درآمدی دولت برای هزینه و ارایه خدمات بیشتر به مردم می داند و معتقد است: مالیات بر درآمد و ارزش افزوده از بخش های مهم درآمدی دولت است اما در سال های گذشته در هر دو بخش ، دچار کاستی هایی شده ایم. این استاد دانشگاه با بیان اینکه در اکثر کشورها، بخش عمده ای از منابع درآمدی دولت، از طریق مالیات تامین می شود، افزود: سهم مالیات از کل درآمدهای عمومی در میان کشورها، متفاوت است و بستگی به سطح توسعه و ساختار اقتصادی آنها دارد اما فرار مالیاتی در کشورها باعث شده تا درآمدها همواره از آنچه که برآورد می شود، کمتر باشد.
وی با بیان اینکه در کشور ما نیز برای اصلاح نظام مالیاتی اقداماتی آغاز شده است، افزود: باید مشخص شود کسری بودجه دولت که قرار است به نوعی از طریق درآمدهای مالیاتی جبران شود، چگونه تامین خواهد شد یا درآمدهای مالیاتی چگونه می تواند جایگزین درآمدهای نفتی می شود. این کارشناس اقتصادی، نبود اطلاعات کامل را از جمله عوامل فرار مالیاتی دانست و افزود: البته با بررسی حساب های بانکی می توان به اطلاعات خوبی دست یافت و برای دریافت اطلاعات جامع در اصلاحیه قانون مالیات ها نیز پیش بینی های خوبی صورت گرفته است.
وی وضع پایه های مالیاتی نادرست را یکی دیگر از عوامل فرار مالیاتی دانست و افزود: اگر قرار باشد سهم دولت از درآمدهای مالیاتی افزایش یابد و مردم تحت روش های غیرمعمول و افزایش فشار، مالیات بیشتری پرداخت کنند، باید از دیدگاههای آنها در تعیین سهم بودجه نهادهای بی تاثیر که از بودجه عمومی ارتزاق می کنند، نیز استفاده شود.
وی هرگونه تلاش غیرقانونی برای پرداخت نکردن مالیات مانند ارایه نکردن اطلاعاتی از عواید و منافع مشمول مالیات به مقامات مسئول را مصداق فرار مالیاتی دانست و افزود: اجتناب از مالیات، نوعی سوءاستفاده رسمی از قوانین مالیاتی است. این اقتصاددان درخصوص عدم تمایل مردم به پرداخت مالیات نیز گفت: رغبت به پرداخت مالیات در شرایطی متجلی می شود که مردم مطمئن شوند در مقابل پولی که به دولت می دهند، خدمات دریافت می کنند.
نظر شما