توافق ایران و کوبا برای تجدید ساختار بدهی ها

توافقی ۳ جانبه بین بانک توسعه صادرات ایران، صندوق ضمانت صادرات ایران و بانک خارجی کوبا برای تجدید ساختار بدهی‌های این کشور به صندوق ضمانت صادرات ایران امضا شد

توافقی 3 جانبه بین بانک توسعه صادرات ایران، صندوق ضمانت صادرات ایران و بانک خارجی کوبا برای تجدید ساختار بدهی‌های این کشور به صندوق ضمانت صادرات ایران با حضور «ریکاردو کاپریساس» معاون رئیس‌جمهوری کوبا، «مانول ماررو» مدیرعامل بانک اکستریو کوبا، سیدآرش شهرآئینی عضو هیات‌مدیره صندوق ضمانت صادرات ایران و سیدحسن قاضی‌زاده‌هاشمی وزیر بهداشت ایران که رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و کوبا را عهده‌دار است، امضا شد.

به گزارش اگزیم نیوز به نقل از روابط عمومی صندوق ضمانت صادرات ایران، این بدهی مربوط به خط اعتباری بوده که در سال‌های 1383 تا 1385 به دولت کوبا اعطا شده تا این کشور بتواند بخشی از نیازهای وارداتی خود را از ایران تامین کند. این خط اعتباری 200 میلیون یورو بود که به دلیل فسخ بخشی از قرارداد، کمتر از 80 میلیون یورو از آن مورد استفاده قرار گرفته است. پس از یک وقفه، کوبا موافقت کرد که این بدهی‌ را به‌ صورت اقساط ماهانه یک میلیون یورو پرداخت کند که بخشی از آن تا سال 2012 پرداخت شد، اما از ابتدای این سال مجددا به بهانه تحریم‌های بانکی ایران، پرداخت‌ها متوقف شد. بدهی‌های معوقه کوبا در آن مقطع حدود 43 میلیون یورو بود که محاسبه سود دوره تاخیر به حدود 50 میلیون یورو بالغ می گردد. براساس این تفاهم‌نامه مقرر شده بدهی کوبا از اواخر سال جاری میلادی تا نیمه اول 2019 در قالب اقساط ماهانه که از یک میلیون یورو شروع خواهد شد و به مرور افزایش خواهد یافت، بطور کامل پرداخت گردد.

شایان ذکر است مذاکره برای تجدید ساختار بدهی های کوبا از سفر ماه گذشته معاون رئیس جمهوری این کشور به ایران آغاز و در جریان سفر چندی پیش محمدجواد ظریف، وزیرخارجه کشورمان به کوبا، توسط سیدکمال سیدعلی مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات دنبال شده بود و اکنون در جریان سفر اخیر حسن روحانی به این کشور، پس از پنج دور نشست با مقامات ارشد بانک مرکزی و بانک «اکستریو دو کوبا» BEC به سرانجام رسید.

آرش شهرآئینی در مورد خط اعتباری ایجاد شده بین ایران وکوبا می‌گوید: این منابع از محل حساب ذخیره ارزی تامین شده و خط اعتباری ازسوی بانک توسعه صادرات ایران به بانک «اکستریو دو کوبا» پرداخت شد. به گفته وی، در مکانیسم اعتبار خریدار یا Buyer’s Credit، شرکت‌های صادرکننده ایرانی از همان ابتدا پول خود را از این محل دریافت مي نمایند، و این بانک تامین مالی کننده و صندوق به عنوان بیمه گر است که درگیر بدهی‌های احتمالی خریدار خارجی می شوند. شهرآئینی معتقد است که اعطای خطوط اعتبار خریدار به کشورهای خریدار کالا و خدمات ایرانی یکی از ابزارهای موثر توسعه صادرات غیرنفتی است که ازسوی دولت ارائه می‌شود. این عضو هیات‌مدیره صندوق ضمانت صادارت در ادامه تصریح کرد: در مقابل چند شرکت ایرانی از جمله «انستیتو پاستور» و «واگن پارس» به طرف کوبایی بدهی در حدود شش و نیم میلیون یورو دارند که طرف کوبایی مذاکره برای آغاز مجدد بازپرداخت را منوط به کسر این بدهی از بدهی خود کرده بود. به گفته شهرآئینی، مقرر شده پرداخت‌ها با یک میلیون یورو آغاز شود و در سال 2018 میزان بازپرداختها افزایش یابد تا نهایتا در اواسط 2019، کل بدهی‌ها بازپرداخت شود. وی عنوان داشت صندوق ضمانت صادرات ایران، متناسب با وضعیت سیاسی و اقتصادی هر کشور، سیاست پوششی (cover policy) خود را در قبال کشورها تعیین می‌کند، بنابراین با توجه به اینکه کوبا متقاضی خط اعتبار جدید است، ایران ایجاد این خط اعتباری جدید را موکول به تعیین‌تکلیف بدهی گذشته نموده است.

کد خبر 13246

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 8 =