سید مهدی صادق در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه توانا خبرگزاری فارس در خصوص چگونگی ساماندهی و شفافت سازی در راستای مبارزه با حجم گستره قاچاق کالا به کشور گفت: در حال حاضر روش خاصی برای مقابله با قاچاق کالا وجود ندارد که بتوان بر اساس آن عمل کرد.
وی اظهار داشت: تا زمانی که ما نیازمند ورود کالاهای خارجی باشیم و تولیدات کشور به هر دلیلی کاهش یابد، قاچاق نیز ادامه خواهد داشت.
وی تصریح کرد: راه اصلی برون رفت از معضل کالاهای قاچاق تولید در داخل کشور به صورت کمی و کیفی است تا از نظر کیفی قابل رقابت و از نظر کمی به اندازه کافی کالا در کشور وجود داشته باشد.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: علاوه بر این موارد، کیفیت، برند و قیمت تمام شده نیز مهم است و این موارد نیازمند برنامه ریزی اساسی و کلی است که اگر انجام نشود ما همچنان به ورود کالاها نیاز خواهیم داشت.
صادق با بیان اینکه این عمل زمانبر نخواهد بود، گفت: به طور مثال اگر این کار 20 سال پیش صورت میگرفت الان نتیجه داده بود اما اگر مجددا این کار به تعویق بیافتد باز هم در سالهای آتی فقط شعار میدهیم و عملا نتیجهای نخواهد داشت.
وی ادامه داد: برای رفع مشکل زمانبر بودن افزایش تولید کالاهای داخلی، باید به صورت جدی و با تکیه بر دانش فنی این کار انجام گیرد و همچنین به واحدهای تولید فنی و صنعتی متوقف شده صاحب نام و برند توجه شود.
صادق اضافه کرد: در حال حاضر واحدهای بسیاری در قالب نساجی، کیف و کفش، صنایع غذایی، صنایع بستهبندی و غیره متوقف شدهاند و همین کالاها هستند که به صورت قاچاق وارد میشوند، چرا که صنایع سنگینی همچون هواپیما و کشتیسازی قابلیت قاچاق ندارند .
وی به تعطیلی کارخانه ارج اشاره کرد و اظهار داشت: این کارخانه همسان و همکار بوش آلمان بود اما در حال حاضر ورشکسته شده است و علاوه بر آن شرکت آزمایش نیز دیگر تولیداتی ندارد در حالی که ما به لوازم خانگی نیاز داریم و برای احیای آنها نیاز نیست که حتما از صفر شروع کنیم چراکه زمینه آماده است.
این نماینده ادوار مجلس گفت: حلاوت و شیرینی واردات کالا موجب شد که این واحدها حمایت نشوند و عدم مدیریت صحیح و جدی در بخش تولیدی هم به این توقفها دامن زد.
صادق یکی دیگر از راهکارهای مبارزه با قاچاق را استفاده از بارکد بر روی کالا از تولید تا مصرف دانست و تصریح کرد: تمام فروشگاههای کشور باید به وسیله خوانش این بارکد مجهز شوند و این امر باید از خود وزارت خانه صنعت، معدن و تجارت شروع شود.
وی در پایان یادآور شد: یکی از ایرادات ما این است که به صرف اینکه عملکردهای دولت قبل را قبول نداریم، به حذف طرح شبنم، کارت سوخت و غیره روی می آوریم، در واقع همیشه میخواهیم از صفر شروع کنیم اما در حین کار هم میگوییم دیر است.
نظر شما