پیوستن به اتحادیه های تجاری و توافق براساس تجارت ترجیحی گام موثری در توسعه صادرات غیرنفتی و تحقق ابعاد بین المللی اقتصاد مقاومتی به شمار می آید. پتانسیل های تجاری و اقتصادی ایران سبب شده توجهات بسیاری از سوی مجامع بین المللی به ورود ایران در مناطق آزاد و تجارت ترجیحی با کشورها جلب شود. توافقات تعرفهای و معافیتهای مالیاتی تعرفهای میتوانند به آزادسازی تجاری مبتنی بر واردات کالاهای سرمایهای واسطهای در جهت توسعه صادرات غیرنفتی منجر شود و چنین اقدامی میتواند به بنگاههای تولیدی در راستای افزایش ظرفیتهایشان کمک کند و حتی نوعی آمادهسازی برای پیوستن به WTO نیز محسوب شود.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی اگزیم نیوز، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی آذرتک آذربایجان اظهار کرد: ایجاد یک منطقه آزاد تجاری بین ایران و اتحادیه اقتصادی اروآسیایی می تواند شتاب قابل توجهی به توسعه مبادلات تجاری و سرمایه گذاری دو جانبه ببخشد. گروه تحقیق مشترک، که جزئیات پارامترهای یک توافق احتمالی را مورد مطالعه قرار خواهد داد، کار خود را آغاز کرده است.
«ما همچنین علاقمند به تقویت شراکت با تهران در مسائل منطقه ای هستیم. ما این موضوع رابه عنوان یک فاکتور مهم در حفظ ثبات و امنیت منطقه ای بزرگ از آسیای میانه و منطقه خزر تا خاورمیانه تلقی می کنیم. ما به حمایت از عضویت کامل ایران در سازمان همکاری شانگهای ادامه می دهیم.»
رئیس جمهور روسیه در ادامه گفت: «ایران شریک دراز مدت روسیه است. ما معتقدیم روابط دوجانبه از کاهش تنش ها حول ایران پس از توافق هسته ای، منتفع خواهد شد.»
«اول از همه، ما قصد داریم به تقویت همکاری تجاری و اقتصادی ادامه دهیم. در جریان سفر من به تهران در 23 نوامبر سال گذشته، و مذاکراتم با آیت الله علی خامنه ای، رهبر معظم انقلاب ایران و حسن روحانی، رئیس جمهوری، من دریافتم که رهبران ایران واقعا در این رویکرد با ما همنظرند...بنابراین از طریق تلاش های جمعی ما قصد داریم حجم مبادلات تجاری دوجانبه را افزایش دهیم. در 5 ماهه نخست امسال، حجم مبادلات 70 درصد افزایش داشته و به 855 میلیون دلار رسیده است.»
رئیس جمهوری روسیه افزود، پروژه های مشترک بزرگ در زمینه نفت و گاز و فضا و صنایع برق توسعه پیدا کرده است. «برای مثال، روسیه قصد دارد 2 وام دولتی به مبلغ 2.2 میلیارد دلار برای تامین مالی ساخت یک نیروگاه حرارتی در نزدیکی شهر بندرعباس در ساحل خلیج فارس و برقی سازی بخش قمصر-اینچه بورون خط ریلی در شمال شرق ایران به این کشور اعطا کند.»
«در برخی حوزه ها، همکاری های ایران و روسیه ماهیت استراتژیک پیدا کرده است. این به ویژه در زمینه همکاری مشترک در زمینه انرژی صلح آمیز هسته ای صحت دارد. اولین نیروگاه هسته ای ایران، یعنی نیروگاه بوهشر بر مبنای فن آوری روسی ساخته شد. برنامه ریزی ها برای ساخت 8 نیروگاه هسته ای دیگر توسط متخصصان روسی در ایران مورد توافق قرار گرفته است... ما همچنین به شرکای ایرانی ما در اجرای توافق هسته ای از جمله فرآوری اورانیوم غنی شده و تبدیل تاسیسات به مراکز تولید ایزوتوپ های پایدار کمک خواهیم کرد.»
نظر شما