نمایندگان بخش خصوصی از تشکلهای مختلف اقتصادی مشکلات جاری در حوزه مالیات را مطرح کردند که توسط رییس و معاونان سازمان امور مالیاتی پاسخ داده شد. در این نشست رییس اتاق تهران پیشنهادی داد که براساس آن بنگاههای صنعتی بتوانند چالش کمتری در مورد مالیات داشته باشند، پیشنهادی که در صورت پذیرش از سوی دولت، خود گامی به سوی تسهیل فضای کسب و کار و بهبود وضعیت بنگاههای صنعتی محسوب میشود.
فرض بر صحت ارقام مندرج در اظهارنامه باشد
در ابتدای این نشست مسعود خوانساری با خوشامدگویی به سیدکامل تقوینژاد و همراهانش برای حضور در اتاق تهران، عنوان کرد که تغییر و تحولات در سازمان امور مالیاتی اثرات مثبتی داشته است. رییس اتاق تهران با اشاره به سابقه آشنایی دیرینهاش با سیدکامل تقوینژاد گفت: بعد از روی کار آمدن ایشان ما نشانه این تغییر را در لایههای مختلف سازمان مشاهده کردیم. از جمله این که برخورد سازمان با مودیان مالیاتی بهبود یافته است و قانون دقیقتر به اجرا گذاشته میشود که نتیجه به کارگیری سابقه مدیریتی و دانش اقتصادی آقای تقوینژاد است.
خوانساری با اشاره به وجود برخی مشکلات مالیاتی در فضای کسب و کار کشور تاکید کرد که بخش خصوصی امیدواری زیادی دارد که سازمان امور مالیاتی بتواند با درایت این مسایل را حل کند تا مالیات نه تنها سدی برای توسعه اقتصاد کشور نباشد که اسباب رونق اقتصادی را نیز فراهم کند. او همچنین از اقدام سازمان امور مالیاتی در قبال حذف مالیات بر تسعیر ارز و حل مشکل صادرکنندگان تقدیر و تشکر کرد. او گفت: برابر بخشنامهای که در سال 1393 صادر شد، بر درآمد حاصل از خرید و فروش ارز صادراتی توسط صادرکنندگان مالیات در نظر گرفته شده و میلیاردها تومان برای صادرکنندگان مالیات در نظر گرفته شد که فشار زیادی به صادرکنندگان و صادرات کشور وارد کرد. خوشبختانه با پیگیری اتاق تهران و همکاری و مساعدت سازمان امور مالیاتی، بخشنامه قبلی اصلاح شد و مشکل بزرگی از پیش پای صادرکنندگان برداشته شد و این همراهی سازمان امور مالیاتی جای تشکر دارد.
رییس اتاق تهران در ادامه سخنانش به پیشنهاد مشخص اتاق تهران برای مالیات بخش صنعت در سال 1394 پرداخت و گفت: اتاق تهران در این زمینه پیشنهاد مشخصی به معاونت اول رییسجمهور، وزارت امور دارایی و اقتصادی و سازمان امور مالیاتی ارسال کرده است تا صنایع کوچک و متوسط که درگیر گذران یکی از سختترین سالهای کاری خود بودند، بیش از این زیر فشار مالیات توان خود را از دست ندهند. او افزود: در سال 1394 رشد اقتصادی اگر صفر نباشد قطعا رقمی بسیار پایین است و آنطور که آمار نشان میدهد رشد صنعت منفی 2.2 درصد بوده است. اگر بخواهیم این کاهش رشد را در صنعت جبران کنیم باید از فشارهای بیمه و مالیات بکاهیم تا صنعت بتواند خود را بازیابی کند. ما امیدواریم با همفکری و مذاکره با دولت بتوانیم این مساله را به یک نقطه مطلوب برسانیم تا بنگاههای صنعتی که نقش قابل توجهی در اشتغال کشور دارند به تعطیلی کشیده نشوند.
رییس اتاق تهران تاکید کرد که با حسننیتی که در سازمان امور مالیاتی دیده میشود، امیدواری زیادی وجود دارد که این مساله به نتیجه برسد و پیشنهاد اتاق تهران در مورد اخذ مالیات سال 1394 مورد پذیرش و تایید قرار گیرد.
مسعو خوانساری گفت: پیشنهاد دادهایم سازمان امور مالیاتی برای تعیین مالیات بنگاههای صنعتی در سال 1394 ارقام مندرج در اظهارنامه آنان را بپذیرد و برای تعیین تکلیف مالیاتی مبنا قرار دهد. خوشبختانه تاکنون و در جریان مذاکرات هم با نظرات مساعد مواجه شدهایم و امیدواریم بتوانیم این پیشنهاد را به نتیجه نهایی برسانیم.
نمیخواهیم با دعوا مالیات بگیریم
در ادامه این نشست سیدکامل تقوینژاد با اشاره به اینکه در دوره جدید فعالیتهای سازمان امور مالیاتی ، موضوع اعتماد به مؤدیان در پیشانی سیاستهای این سازمان قرار گرفته است، گفت: اعتقاد و باور ما بر این است که فعالان اقتصادی در کشور، دل در گرو پیشرفت کشور دارند و سازمان امور مالیاتی تنها به دنبال شفافیت در مسائل مالیاتی است. رییس سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه طرح جامع مالیاتی در این سازمان در دست تهیه است، افزود: دسترسی به آمار و اطلاعات صحیح، موضوعی است که برای ما در سازمان مالیاتی از درجه اهمیت بالایی برخوردار است و قانونگذار نیز این اختیار را به سازمان مالیاتی داده است که از منابع اطلاعاتی کشور با حفظ امانتداری، استفاده کند.
وی با اشاره به اینکه طرح جامع مالیاتی کشور تا بهمن ماه امسال عملیاتی خواهد شد، افزود: در حال حاضر اطلاعات دقیقی از مؤدیان در دست داریم و علاوه بر این، امتیازاتی را نیز برای فعالان اقتصادی که شفافیت مالیاتی آنها محرز است، در نظر گرفتهایم.
تقوینژاد با تاکید بر اینکه مبنای فعالیت سازمان امور مالیاتی کشور بر خوداظهاری مؤدیان است، گفت: در دوره جدید فعالیتهای این سازمان، اصل را بر این قرار دادهایم که 90 درصد اظهارنامههای مالیاتی پذیرفته شود. ضمن این که علاقهای نیز نداریم که رسیدگیها پیچیده و سختگیرانه شود. رییس سازمان امور مالیاتی در ادامه خاطرنشان کرد که طی سال جاری، حدود 50 درصد از زمان رسیدگی به پروندهها در شوراهای حل اختلاف کاهش یافته است و به دنبال آن هستیم تا این زمان را بیش از این تقلیل دهیم. وی از تقویت شورای عالی مالیاتی خبر داد و در عین حال، تصریح کرد که سازمان مالیاتی کشور به دنبال آن است که هزینههای زمانی و مالی مؤدیان را کاهش دهد.
تقوینژاد با بیان اینکه سازمان امور مالیاتی حق ندارد هزینههای اضافی دولت را از مردم دریافت کند، افزود: ما به دنبال آن نیستیم که به هر بهانهای مالیات دریافت کنیم و رکود و مشکلات اقتصادی بنگاهها را نیز مدنظر داریم. وی با اشاره به اینکه سازمان مالیاتی با همکاری تشکلها آموزش مؤدیان در رابطه با قانون مالیاتهای مستقیم را پیگیری میکند، گفت: اگرچه مالیات بر ارزش افزوده از مزایای بالایی برخوردار است و در حدود 40 درصد از درآمدهای مالیاتی کشور را تامین میکند، اما این قانون هنوز دارای ایراد و اشکالاتی است که برای رفع آن از توان کارشناسی بخش خصوصی و اتاق بازرگانی استفاده خواهیم کرد.
رییس سازمان امور مالیاتی کشور در ادامه گفت: هدف قانون مالیات بر ارزش افزوده، این است که دریافت مالیات به جای تولید، از مصرفکننده اخذ شود که در این مسیر باید همه کمک کنند. او افزود: با استقرار صندوقهای مکانیزه فروش، بخش عمدهای از مشکلات ناشی از مالیات بر ارزش افزوده برطرف خواهد شد و در این راستا، لایحهای را تنظیم کردهایم که شامل مشوقهای لازم از جمله پرداخت هزینههای اولیه استقرار این صندوقها از سوی سازمان مالیاتی است. وی بار دیگر با تاکید بر اینکه طی ماههای اخیر، تعداد اظهارنامههای مالیات بر ارزش افزوده افزایش یافته است، افزود: ما در سازمان امور مالیاتی به دنبال آن نیستیم که با دعوا و تنش، مالیات بگیریم.
نظر شما